luni, decembrie 4, 2023
spot_img

Alstom livreaza trenuri de mare viteza in S.U.A.

Alstom-Amtrack_20160826_avelialiberty_800x450Compania franceza Alstom si Amtrack, operatorul feroviar din S.U.A., au semnat un contract pentru livrarea a 28 de trenuri de mare viteza. Acestea vor intra in circulatie pe Coridorul Nord – Estic (NEC), ce face legatura intre Boston si Washington D.C.

Alstom si Amtrack au mai semnat un contract ce prevede asigurarea, de catre producatorul francez de material rulant, suportului tehnic si furnizarea de componente si piese de schimb pentru mentenanta noilor trenuri. Ambele contracte se ridica la valoarea de 1,8 miliarde euro (2 miliarde USD).

Potrivit strategiei de a reînnoi și extinde produsul sau premium, Amtrak a hotărât să achiziționeze garnituri noi pentru a înlocui trenurile existente, din gama Acela, crescând astfel capacitatea de transport pasageri, frecventa trenurilor, minimizarea timpilor de parcurs, precum și îmbunătățirea costurilor de funcționare și a eficienței energetice.

Avelia Liberty, trenul comandat de catre Amtrack, face parte din cea mai noua generatie de trenuri de mare viteza din gama Avelia, produse de catre Alstom. Noile trenuri vor avea o capacitate de transport cu 33% mai mare decat trenurile existente, Acela.

O altă caracteristică cheie a trenului Avelia Liberty o reprezinta designul articulat al trenului, care asigură o mai mare stabilitate si un confort sporit pentru pasageri si, in acelasi timp, asigura cresterea sigurantei.  De asemenea, trenul  include tehnologia inovatoare de inclinare anticipativa, Tiltronix, care permite trenului sa se incline la curbe în condiții de siguranță și mai confortabil la viteze mari.

 

Ultimele Articole