spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Alstom livrează primele două tramvaie Citadis X05 la Atena

Tramvaiele dispun de scaune ergonomice, ferestre mai mari și informații în timp real pentru pasageri.

doru.cireasa@clubferoviar.ro

Alstom a livrat primele două dintre cele 25 de tramvaie Citadis X05 comandate de Attiko Metro, autoritatea de transport urban din Atena, în iulie 2018. Tramvaiul va începe teste dinamice la sfârșitul lunii septembrie înainte de a fi introdus în serviciul de pasageri, în februarie 2021, potrivit unui comunicat al companiei.

Cele 25 de tramvaie vor circula pe rețeaua existentă a orașului, precum și pe orice extindere planificată. Livrarea ultimului tramvai este așteptată până la sfârșitul lunii mai 2021. „Alstom este mândră să aducă ultima sa generație de tramvai la Atena. Oferind material rulant fiabil și modern, ne angajăm să sprijinim dezvoltarea transportului urban din Atena, pentru a crește în continuare capacitatea și disponibilitatea liniilor existente și a extinderilor acestora ”, a declarat Stavros Vlachos, director general Alstom Grecia.

„Este de datoria noastră să contribuim la o mobilitate mai durabilă și mai ecologică în orașul Atena. Știm cât de important este ca toată lumea să aibă tramvaie de ultimă generație pentru un transport urban îmbunătățit, ecologic și mai plăcut ”, a declarat Nikos Kouretas, CEO al Attiko Metro.

Pe lângă fabricarea și furnizarea tramvaielor, Alstom este responsabilă și pentru testarea la fața locului, instruirea și serviciile de garanție, precum și piesele de schimb pentru vehicule. Acestea sunt primele tramvaie ale Alstom vândute în Grecia, după ce compania a furnizat 28 de trenuri de metrou la începutul anului 2000 pentru primul proiect de metrou din Atena.

Tramvaiele moderne Citadis X05 vor suplimenta flota existentă de vehicule feroviare ușoare pentru a fi utilizate în rețeaua din Atena și Pireu. Această ultimă generație din gama Citadis oferă o experiență superioară pentru pasageri, cu 20% suprafață mai mare vitrată , LED-uri pentru iluminare plăcută și omogenă, scaune individuale mari și informații de călătorie pe ecrane mari printr-un sistem telematic.

Un tramvai va transporta aproape 300 de pasageri

Tramvaiele vor fi alcătuite din cinci segmente, vor avea o lungime de 33 de metri, cu o capacitate de 294 de pasageri. Ușile duble pe toată lungimea tramvaiului asigură o accesibilitate sporită. Citadis X05, cea mai recentă versiune a gamei Citadis, se mândrește cu o serie de noi tehnologii, inclusiv motoare cu magnet permanent pentru eficiență mai mare, precum și HVAC optimizat (încălzire, ventilație și aer condiționat), care împreună reduc consumul de energie cu 25 %.

Integrarea și întreținerea simplificate a subsistemelor scad costurile ciclului de viață, în timp ce tramvaiul este realizat 97% din materiale reciclate sau reciclabile. Până în prezent, Citadis X05 a fost vândut în orașe precum Sydney, Paris, Nisa, Avignon, Caen, Lusail, Frankfurt și Atena.

Alstom a vândut 2.700 de vehicule din gama Citadis în 60 de orașe din întreaga lume. Tramvaiele Citadis au parcurs peste 1 miliard de kilometri și au transportat 10 miliarde de pasageri de când primul tramvai a intrat în funcțiune în 2000. Compania Alstom este prezentă în România de peste 25 de ani şi are în prezent 450 de angajaţi în ţară. Activităţile în desfăşurare ale companiei cuprind proiecte de reabilitare a căilor ferate în diverse faze de implementare, precum şi întreţinerea trenurilor de metrou din Bucureşti.

În anul fiscal 2018/2019, Alstom a înregistrat vânzări de 8,1 miliarde euro şi a contabilizat comenzi în valoare de 12,1 miliarde de euro. Cu sediul principal în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi numără 36.300 de angajaţi.

Ultimele Articole