Alstom livreaza noi tramvaie capitalei Rabat, Maroc

Alstom si compania de transport din Rabat-Salé, STRS (Société des Transports de Rabat-Salé), au semnat un contract in valoare de 45 de milioane de euro pentru furnizarea a 22 de tramvaie Citadis. Acestea vor opera pe intreaga retea, inclusiv pe noile sectiuni ale celor doua linii existente. Dupa livrare, programata la 26 de luni dupa data intrarii in vigoare a contactului, tramvaiele vor fi supuse testelor statice si dinamice la centrul STRS. Echipa Alstom din Maroc se va ocupa cu intretinerea post-vanzare.
„Suntem incantati de aceasta noua comanda care reflecta increderea reciproca dintre Alstom si STRS. De asemenea, suntem mandri ca putem sustine in continuare dezvoltarea mobilitatii durabile in spatiul urban Rabat-Salé prin sisteme de transport urbane ecologice”, a declarat Brahim Soua, Director Executiv al Alstom in Maroc.
Tramvaiele Citadis pentru Rabat-Salé au o lungime de 32 de metri si vor fi cuplate pentru a permite transportul a pana la 606 calatori. Podeaua joasa pe toata lungimea tramvaielor, dar si cele 12 usi laterale faciliteaza accesul calatorilor, in special al celor cu mobilitate redusa. Designul acestora, personalizat pentru a se integra perfect in arhitectura orasului, va fi acelasi cu cel al vehiculelor aflate deja in operare.
De la intrarea in serviciu in mai 2011, numarul utilizatorilor celor doua linii de tramvai din Rabat-Salé a crescut constant cu peste 150 de milioane de calatori transportati pana in prezent. Pentru a raspunde nevoii de mobilitate in crestere, STRS a decis sa adauge 7 km de linie celor 19 km existenti si sa isi dezvolte parcul existent format din 44 de vehicule Citadis comandand alte 22 de tramvaie produse de Alstom.