spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Alstom livreaza alte tramvaie Citadis orasului Nisa

In urma unui contract semnat in octombrie 2015, Alstom va livra 6 tramvaie Citadis suplimentare si 22 de zone de alimentare statica la nivelul solului (SRS) metropolei Nisa de pe Coasta de Azur pentru suma totala de 27 de milioane de euro. Prima etapa a contractului include furnizarea a 19 tramvaie Citadis si a sistemului lor de alimentare SRS. Conform estimarilor, tramvaiele vor intra in serviciu in vara lui 2018 pe sectiunea dintre Cadam si Magnan.
Tramvaiele suplimentare si echipamentul SRS (la bordul vehiculelor si in statii) vor fi introduse pe sectiunea T3 a liniei de tramvai care se intinde pe directia est-vest de la Plaine du Var la Saint-Isidore, trecand prin aeroport. Productia acestor noi tramvaie va debuta la inceputul lui 2019, dupa realizarea
tramvaielor care fac parte din comanda ferma. Intre timp, noul echipament SRS va fi instalat in statiile din Nisa in prima jumatate din 2019. Cel mai recent model din aceasta clasa, tramvaiul X05 pentru Nisa, include tehnologii noi pentru o experienta a calatorului imbunatatita, mai mult confort cu o suprafata de sticla cu 40% mai extinsa, LED-uri pentru o lumina calda, omogena, scaune individuale confortabile si informatii cu privire la calatorie afisate pe ecrane foarte mari. Usile duble pe toata lungimea tramvaiului asigura o mai buna accesibilitate. Inovatiile aduse tramvaiului Citadis X05 sunt proiectate sa faciliteze operarea, sporind cu 10% capacitatea si cu 20% rata de schimb in statii si reducand cu peste 20% costurile de intretinere preventiva. Acest tramvai nou va contribui la protejarea mediului datorita consumului de energie cu 30% mai scazut, recuperand energie in timpul franarii si avand o rata de recuperare de 98%.
Alstom instaleaza si solutia sa de alimentare statica la nivelul solului, SRS, care poate fi folosita pentru a alimenta tramvaiul cand acesta este oprit in statii in mai putin de 20 de secunde, in mod automat si sigur. Tramvaiele vor fi echipate cu un dispozitiv de alimentare cu energie la bordul vehiculelor, Citadis Ecopack, care le asigura autonomia intre doua statii de alimentare. SRS are la baza principiile de functionare si siguranta de succes ale solutiei APS.

Ultimele Articole