Alstom livreaza 5 locomotive Prima H3 companiei Deutsche Bahn

20 octombrie 2016

06-dbAlstom a livrat 5 locomotive de manevra hibrid Prima H3 companiei Deutsche Bahn in cadrul centrului Alstom Stendal in Saxonia-Anhalt, Germania, unde au fost construite locomotivele. Aceasta noua generatie de locomotive de manevra hibride vor fi utilizate de Deutsche Bahn avand o contributie durabila pentru reducerea emisiilor de CO2 pe calea ferata in Germania.
Comparativ cu locomotivele de manevra conventionale, locomotivele Prima H3 cu tractiune hibrida genereaza cu pana la 50% mai putin CO2, in timp ce dioxidul de sodiu este redus cu pana la 70%. Emisiile de zgomot sunt si ele reduse semnificativ. Generatorul diesel de 350 kW indeplineste conditiile standardului IIIB. In functie de utilizarea sa, locomotiva de manevra va rula intre 50% si 70% din timpul sau in serviciu pe baterie. Acest lucru face posibila realizarea unui transport feroviar cu emisii zero in zonele urbane si fabrici. Locomotive atinge viteze de 100 km/h si poate fi astfel integrata usor pe liniile principale de trafic.
„Ne gandim deja la viitor. De aceea, facem eforturi sa obtinem o mai buna protectie a mediului si mai putina poluare fonica. Noua locomotiva hibrid Prima H3 ne va ajuta sa atingem ambele obiective”, a declarat Andreas Gehlhaar, Director Protectia Mediului in cadrul Deutsche Bahn AG.