miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Alstom lanseaza trenul cu emisii zero

alstomAlstom a prezentat trenul cu emisii zero, Coradia iLint, la InnoTrans, in Berlin. Coradia iLint este un tren regional nou cu zero emisii de dioxid de carbon, o alternativa la trenurile diesel. Acesta este alimentat cu ajutorul unei celule de combustibil cu hidrogen, singurele sale emisii fiind aburii si apa condensata. Trenul emite si un nivel foarte scazut de zgomot. Pentru a facilita cat mai mult implementarea trenului Coradia iLint pentru operatori, Alstom ofera un pachet complet care consta in furnizarea trenului si serviciilor de intretinere, precum si a intregii infrastructuri pentru hidrogen cu ajutorul partenerilor companiei.

Aceasta lansare vine in urma scrisorilor de intentie semnate in 2014 cu statele germane ale Saxoniei Inferioare, Renania de Nord-Westfalia, Baden-Württemberg, si cu Autoritatile de Transport Public din Hesse pentru utilizarea unei noi generatii de trenuri fara emisii dotate cu celule de combustibil.

“Compania Alstom este mandra sa lanseze o inovatie in domeniul transportului curat care va completa clasa sa Coradia de trenuri regionale. Trenul Coradia iLint demonstreaza capacitatea noastra de a lucra in stransa colaborare cu clientii nostri pentru a dezvolta un tren in numai doi ani”, a declared Henri Poupart-Lafarge, Presedinte si Director Executiv al Alstom.

 

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole