miercuri, februarie 28, 2024
spot_img

Alstom lansează al doilea TrainScanner în Marea Britanie

Alstom-TrainScanner_20160421_trainscannerUK---800x450În urma rezultatelor testării prototipului TrainScanner, pentru mentenanță preventivă, pe trenurile Pendolino din Manchester ce aparțin operatorului britanic Virgin, Alstom anunță că va investi într-un al doilea astfel de utilaj. Acesta va fi amplasat în depoul Oxley, situat lângă Wolverhampton, West Midlands.
Al doilea TrainScanner reprezintă pentru Alstom o îmbunătățire semnificativă a capacității de mentananță de înaltă tehnologie pentru Magistrala Principală de pe Coasta de Vest și demonstrează că echipamentul de mentenanță preventivă este pregătit pentru a fi dezvoltat la scară largă pentru parcurile de material rulant la nivel  global.
TrainScanner face parte din soluția HealthHub, aceasta la rândul său fiind mecanismul de mentenanță preventivă care facilitează determinarea în mod automat a statutului materialului rulant, a infrastructurii și a sistemelor de semnalizare. HealthHub identifică orice componentă care are nevoie de reparații sau de înlocuire, precum și momentul când se impune respectiva înlocuire.
TrainScanner analizează automat datele colectate de către dispozitivul laser sau de către sistemele de măsurare cu ajutoru camerei 3D, utilizând un sistem de diagnoză prin care este trecut trenul. Colectează apoi datele referitoare la starea unui anumit echipament și apoi prevede ciclu de viață rămas pentru echipamentul respectiv.

Ultimele Articole