Alstom a lansat productia de locomotive in India

Compania Alstom a lansat productia la fabrica sa de locomotive electrice din India. Aflata in Madhepura, in statul Bihar, aceasta este prima fabrica Alstom de productie a locomotivelor electrice din India. Aceasta facilitate face parte dintr-un joint venture format din Alstom (74%) si Caile Ferate Indiene (26%). Cu o suprafata de peste 100 de hectare, fabrica are 70 de angajati, cu o rata de crestere, conform planurilor, de 25% anual pana la atingerea capacitatii maxime. Unul dintre obiectivele centrului de productie este sa angajeze tineri localnici pentru a sustine dezvoltarea socio-economica a regiunii Madhepura.
Locomotiva Prima T8 (WAG12), care va fi produsa in noua fabrica, apartine clasei Prima dezvoltata de Alstom si va fi adaptata cerintelor retelei feroviare indiene. Primele doua caroserii au ajuns deja in Madhepura si vor fi asamblate in curand in fabrica. Prima locomotiva va fi gata sa intre in serviciu comercial la inceputul anului viitor. Primele 5 locomotive vor fi livrate pana in 2019, urmate de 35 de locomotive pana in 2020, 60 in 2021 si apoi, 100 in fiecare an pana la atingerea obiectivului de 800 de vehicule.
„Proiectul E-loco este unul dintre cele mai prestigioase proiecte ale companiei Alstom si reprezinta o mare realizare pentru intreaga companie. Fabrica este o investitie a Alstom de mai multe milioane de euro si este dovada angajamentului nostru de a sprijini dezvoltarea infrastructurii in India”, a declarat Jean-Francois Beaudoin, Vicepresedinte Asia Pacific in cadrul Alstom.