spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Alstom investeste 1 milion de euro in dezvoltarea centrului din Belfort

alstom-belfortMinistrul francez de stat pentru industrie, Christophe Sirugue, si Directorul General al Alstom, Henri Poupart-Lafarge, au prezentat situatia activitatilor feroviare si industriale ale centrului din Belfort. Incepand cu octombrie 2016, Alstom a investit 1 milion de euro in dezvoltarea unei cladiri industriale noi dedicate intretinerii activitatilor feroviare si industriale in cadrul centrului din Belfort. In februarie 2017, Statul, autoritatile locale, SNCF Réseau si Alstom au semnat un acord de finantare pentru electrificarea liniei de teste a centrului.
Akiem, o subsidiara a grupului SNCF si Deutsch Asset Management, planuieste sa incredinteze intretinerea a 23 de locomotive centrului din Belfort. Decizia va fi oficializata de Akiem pana la 15 martie.
In paralel, SNCF Réseau confirma necesitatea a 20 de locomotive de urgenta pentru care procedura de achizitie va fi demarata in saptamanile care urmeaza. Statul va continua sa colaboreze cu Alstom pentru dezvoltarea locomotivelor bi-modale, fie cu sprijinul ADEME pentru dezvoltarea acestei noi platforme, asupra careia s-a decis toamna trecuta si care reprezinta 4 milioane de euro, fie prin pietele de export pe care compania se poate pozitiona.
SNCF Mobilités a confirmat ca va achizitiona 15 trenuri Euroduplex TGV pentru a-si moderniza flota de trenuri. Decizia de achizitie va fi luata in timpul intalnirii Consiliului Director care va avea loc la 23 februarie.
Decizia de achizitie a celor 30 de trenuri regionale TET (trains d’équilbre du territoire) a fost luata de catre Comisia Calatorilor din cadrul SNCF Mobilités in decembrie, iar finantarea a fost votata in timpul intalnirii Consiliului Director AFITF din 31 ianuarie 2017. Notificarea comenzii va fi facuta inainte de 10 martie, imediat dupa semnarea acordului TET dintre Stat si SNCF.

Ultimele Articole