spot_img
joi, octombrie 6, 2022
spot_img

Alstom instaleaza solutia Hesop pe o linie de metrou din Milano

Alstom a dat in folosinta substatia de alimentare cu energie electrica Hesop pe Linia Galbena a metroului din Milano, aceasta fiind prima varianta a solutiei inovatoare Hesop de 1,500V 4MW (megawati).
Prin implementarea acestei solutii, ATM, operatorul sistemului de metrou din Milano, va recupera 15% din energia de tractiune produsa in timpul franarii, care va fi reinjectata din sistemul energetic public, catre Linia Galbena.
In plus, Hesop va sprijini operatorul in controlul nivelului de temperatura din tuneluri. Este a doua oara cand Alstom pune in operare comerciala solutia Hesop pe o linie de metrou, prima data fiind implementata in reteaua de metrou din Londra, in martie 2015.
“Introducerea solutiei Hesop in statia de metrou Rogoredo, pe Linia Galbena, reprezinta o contributie importanta in dezvoltarea tehnologica. Mentionam rolul cheie al operatorului ATM in sprijinirea echipei Alstom pe toata durata instalarii si testarii sistemului. Acesta este cel mai recent semn care incurajeaza compania Alstom sa devina din ce in ce mai activ in dezvoltarea infrastructurii feroviare din Italia,” a declarat Michele Viale, director general al Alstom pentru Italia si Elvetia.
Sistemul Hesop functioneaza prin transformarea si transferarea energiei neutilizate, generata de trenuri in timpul franarii, si este distribuita catre reteaua electrica apoi este redistribuita in reteaua de transport.
Acesta permite recuperarea a peste 99% din energia generata de actiunea de franare, si prin urmare reduce emisiile de dioxid de carbon, printr-un consum energetic redus.

Ultimele Articole