duminică, mai 28, 2023
spot_img

Alstom a inceput reconditionarea trenurilor Pendolino ale PKP Intercity

Alstom a lansat operatiunea de reconditionare a primului tren Pendolino din cele 20 care au insumat 1,2 milioane de kilometri. Dupa atingerea acestui prag de km, fiecare tren Pendolino va fi supus unei revizii initiale. Revizia este realizata de echipa Alstom intr-un depou aflat in Piaseczno, Polonia, care a fost adaptat special si dotat cu echipamente de intretinere moderne pentru acest proiect, dar si pentru proiectele viitoare. Reviziile regulate sunt realizate in cadrul Centrului de Servicii Tehnice Alstom din Olszynka Grochowska (Varsovia).
„Alstom a investit intr-un nou centru din Piaseczno pentru a realiza aceste activitati de intretinere a materialului rulant greu. Au fost angajate 30 de persoane, iar echipamentul cumparat va fi folosit pentru realizarea diferitelor etape ale reviziei. Compania Alstom se bucura sa isi dezvolte capacitatea si expertiza in lucrarile de intretinere a materialului rulant in aceasta tara”, a declarat Piaseczno, Director Service Alstom in Polonia.
Revizia fiecarui tren va dura o luna, iar realizarea lucrarilor la toate trenurile Pendolino este estimata la 20 de luni. Acest program a fost adoptat pentru a asigura disponibilitatea maxima a trenurilor Pendolino in serviciu normal. Revizia include inlocuirea rotilor, verificarea boghiurilor si a motoarelor de tractiune, dar si lucrari de mentenanta si intretinere a altor elemente din componenta trenurilor.
Trenurile Pendolino sunt primele si singurele trenuri de mare viteza din Polonia. Aceste vehicule sunt foarte fiabile si flexibile si au stabilit noi standarde de calitate pe reteaua feroviara din Polonia. In 2011, operatorul polonez PKP Intercity a acordat companiei Alstom un contract de 665 de milioane de euro pentru furnizarea a 20 de trenuri de mare viteza si a serviciilor de intretinere a acestora pe o perioada de pana la 17 ani.

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/  sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.

Ultimele Articole