duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Se întărește prezența Alstom în Maroc. Gigantul francez dublează capacitatea uzinei sale de la Fès

Se întărește prezența Alstom în Maroc, unde gigantul francez vrea să dubleze capacitatea uzinei sale de la Fès, potrivit unei prezentări în acest sens făcute la Casablanca.

Alstom în Maroc

Cu acest nou plan strategic, Alstom se rupe de trecut și de precedentele sale strategii, care se concentrau pe expansiunea geografică a grupului, pentru ca de acum înainte să-și consolideze prezența industrială în țările în care deja a pătruns. Anunțul a fost făcut de PDG-ul Alstom, Henri Poupart-Lafarge.

Pe piața africană și în zona Orientului Mijlociu, Alstom vizează o cifră de afaceri de 10 miliarde de euro pe an, la orizontul 2023, cu o marjă de creștere ajustată de 9% în 2022 și 2023, în loc de 7%, cât este acum. Președintele Alstom Maroc, Nourddine Rhalmi, a indicat că multinaționala franceză lucrează ”pentru a fi un partener fiabil al Marocului, participând la proiectele emblematice pentru Regat, cum ar fi linia de mare viteză și tramvaiele din orașele Rabat-Salé și Casablanca”.

Grupul, prin intermediul filialei sale, participă și la lucrările de mentenanță a locomotivelor electrice al ONCF în orașele Tanger, Fès, Marrakech și Casablanca, precizează HuffPost Maghreb.

Strategia Alstom în Maroc

În orașul Fès, grupul francez a decis să-și întăreacă prezența, dublând capacitatea uzinei sale Cabliance, a cărei producție este destinată pieței interne, dar și exportului. Noua hală se va întinde pe o suprafață de 12.000 mp, va genera 580 de locuri de muncă, dintre care 330 directe, și peste 1.000 de angajări până în 2023.

”Aceste facilități noi corespund perfect viziunii noastre care se bazează pe dezvoltarea feroviară în Maroc și tranziția spre mobilitate durabilă conectată. Strategia noastră vizează dezvoltarea unui panel de furnizori calificați și în conformitate cu standardele feroviare internaționale și să sprijinim furnizorii deja prezenți în Maroc pentru a răspunde nevoilor în creștere ale marocanilor”, a mai spus Nourddine Rhalmi.

Ultimele Articole