spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Alstom furnizeaza tramvaie Citadis in Dublin

Alstom a livrat primul din cele mai lungi tramvaie Citadis orasului Dublin. Vehiculul a fost produs la fabrica Alstom din La Rochelle, Franta.
Sapte tramvaie cu o lungime de 55 de metri, achizitionate pentru suma de 35 de milioane de euro de catre operatorul Transport Infrastructure Ireland (TII), vor circula pe extensia retelei de tramvai din Dublin ca parte a proiectului de transport LUAS Cross City. Vehiculele pot transporta pana la 344 de pasageri. Odata livrate toate cele sapte tramvaie de la fabrica din La Rochelle, acestea vor fi asamblate la centrul Alstom din Sandyford, iar apoi vor urma operatiunile de testare si dare in exploatare. Vehiculele vor intra in serviciu in februarie 2018.
Dupa aceasta livrare de succes, parcul de tramvaie Citadis al operatorului din Dublin va include 73 de tramvaie in total. De asemenea, compania Alstom furnizeaza serviciile de intretinere a tramvaielor si a retelei.
„Este un alt pas important in parteneriatul nostru cu Transport Infrastrucure Ireland. Suntem nerabdatori sa incepem asamblarea si testarea finala, astfel incat calatorii din Dublin sa se poata bucura de aceste tramvaie”, a declarat Nick Phillips Director Clienti si Operatiuni in cadrul diviziei Alstom pentru Marea Britanie si Irlanda.

Ultimele Articole