Alstom dezvolta transportul feroviar urban in doua orase din Irak

In timpul intrevederii guvernamentale franco-irakiene, compania Alstom si guvernul irakian au semnat un memorandum de intelegere pentru dezvoltarea sistemelor de transport urban din Bagdad si Basra.
Pentru dezvoltarea transportului din Bagdad, acordul prevede constructia unei linii de cale ferata suspendata de 20 km, dar si furnizarea materialului rulant, a sistemelor electromecanice, a sinelor si a lucrarilor civile auxiliare. Sistemul de metrou usor ar urma sa lege Al-Mustansirya, AlShab, Al-Wazyria, podul Alsarafia AlEtafia, Al-Khadumia, aeroportul AlMuthana si Al-Alawi.
Al doilea proiect se concentreaza pe dezvoltarea sistemului de metrou din Basra si consta in constructia a doua linii suspendate cu o lungime de aprox. 30 de km fiecare, 15 statii si un depou pentru fiecare linie. Una din linii va fi construita de la nord la sud, din Zubair catre Shat Alarab, iar a doua linie de la est la vest, din Karma in desert. Aceste proiecte ar contribui semnificativ la dezvoltarea infrastructurii urbane si a economiei tarii.
„Apreciem oportunitatea de a coopera la nivel industrial cu Republica Irak pentru a putea aborda mai eficient nevoile tarii in materie de transport urban. Compania Alstom este pregatita sa furnizeze tehnologiile sale inovatoare si vede semnarea acestui Memorandum de Intelegere ca un prim pas catre dezvoltarea unui parteneriat de lunga durata cu Irak”, a declarat Bernard Peille, Director Executiv Alstom pentru Asia de Vest si Asia Centrala.