Alstom demareaza testele pentru Metroul din Riad

In ultimele saptamani, Alstom a derulat testele dinamice initiale pentru proiectul Metroului din Riad la depoul consortiului FAST pentru Linia 4 care vizeaza evaluarea performantei sistemului feroviar, de la alimentarea cu energie electrica la sistemele de semnalizare, folosind trenurile deja livrate.
Ca parte a consortiului FAST, Alstom va livra un sistem de metrou complet integrat pentru liniile 4, 5 si 6, care include 69 de trenuri Metropolis pentru Metroul din Riad, sistemul de semnalizare Urbalis, statia de recuperare a energiei Hesop, dar si liniile de cale ferata.
Trenul pentru Metroul din Riad, bazat pe platforma Metropolis, este compus din doua vagoane per set si are o lungime de 36 de metri. Trenurile ofera pasagerilor un nivel ridicat de confort, scaune ergonomice, sistem de iluminat cu LED, aer conditionat si un sistem de informare a calatorilor.
Consortiul FAST este format din FCC, Samsung C&T, Alstom, Strukton, Freyssinet Saudi Arabia, Atkins, Typsa si Setec. Acesta este unul dintre cele trei consortii contractate de Autoritatea de Dezvoltare Arriyadh pentru proiectarea si constructia proiectului de metrou din Riad, care va avea sase linii cu o lungime totala de 176 km si 85 de statii de metrou.
Linia 4 va avea 29 km si opt statii si va lega Aeroportul International King Khalid de Cartierul Financiar King Abdullah. Linia 5 va avea aproape 13 km si 11 statii, la care se adauga doua statii de transfer cu liniile 1 si 2. Linia 6 va conecta Cartierul Financiar King Abdullah de Artera Rutiera Prince Saad Ibn Abdulrahman Al Awal printr-o linie de 21 km cu sase statii.