marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

Alstom Coradia iLint a avut prima cursă cu pasageri în America de Nord

Alstom Coradia iLint a avut zilele trecute prima cursă cu pasageri în America de Nord între Parc de la Chute-Montmorency din Quebec City și Baie-Saint-Paul, o călătorie de 90 de kilometri în inima Rezervației Biosferei Charlevoix, inclusă în Patrimoniul UNESCO, de-a lungul râului St. Lawrence.

Este o premieră în Canada și în America, condusă de Alstom, lider global în mobilitate inteligentă și durabilă, cu partenerii săi, Guvernul Quebec, Chemin de fer Charlevoix, Train de Charlevoix, Harnois Énergies, HTEC și Accelera de Cummins, potrivit unui comunicat al companiei franceze. Pe 17 iunie 2023, o sută de pasageri s-au îmbarcat pe Coradia iLint pentru prima călătorie cu trenul pe hidrogen de pe continentul nord-american. Coradia iLint își generează propria energie folosind celule de combustie furnizate de Accelera by Cummins, care are operațiuni în Ontario și este alimentat cu hidrogen verde produs de Harnois Énergies la sediul său din Quebec.

Provincia Quebec va fi prima jurisdicție care va rula un tren cu emisii directe zero alimentat cu hidrogen verde. Exploatarea comercială a acestui tren va permite Alstom și partenerilor săi să evalueze mai bine etapele ulterioare pentru dezvoltarea unui ecosistem pentru tehnologia de propulsie cu hidrogen și pătrunderea acestuia pe piața nord-americană.

Institutul de Cercetare a Hidrogenului de la Université du Québec à Trois-Rivières va însoți Alstom în analiza rezultatelor acestui proiect demonstrativ. Coradia iLint a intrat pentru prima dată în serviciul comercial în Germania în 2018 și a parcurs peste 220.000 de kilometri în opt țări europene.

În prezent, Coradia iLint operează în serviciul comercial pe două rețele diferite din Germania. Trenul este alimentat de o pilă de combustie cu hidrogen care emite doar vapori de apă în timpul funcționării, asigurând în același timp un mediu mai liniștit pentru pasageri și cei aproape de șine.

Pe 15 septembrie 2022, Coradia iLint a parcurs distanța record de 1.175 de kilometri fără realimentare. Coradia iLint are o viteză maximă de 140 km/h, o accelerație și o performanță de frânare comparabile cu un tren diesel regional standard – dar fără zgomot și emisii. Coradia iLint se remarcă prin combinația sa de caracteristici inovatoare: conversie de energie curată, stocare flexibilă a energiei în baterii, tracțiune inteligentă și management al energiei. Proiectat special pentru linii neelectrificate, permite operațiuni sigure, curate și durabile.

Până în prezent, 41 de garnituri au fost comandate de clienți din Europa.

Ultimele Articole