Alstom a castigat doua contracte pentru Metroul din Chengdu

Chengdu Railway Corp a acordat companiei Alstom si diviziile sale din China, SATEE si CASCO, doua contracte pentru furnizarea sistemelor de tractiune pentru 200 de vagoane de metrou si a sistemului de semnalizare CBTC pentru prima faza a proiectului liniei 9 a metroului din Chengdu, prima linie automata din oras. Cele doua contracte au o valoare totala de aprox. 64 de milioane de euro. Conform estimarilor, linia va fi pusa in exploatare pana la sfarsitul lui 2020.
Alstom va furniza sistemul sau de tractiune pentru metrou OptONIX, proiectat si dezvoltat special pentru piata chineza. Toate sistemele de tractiune vor fi produse impreuna de diviziile Alstom, Shanghai Alstom Transport Electrical Equipment Co. Ltds (SATEE) si Chengdu Alstom Transport Electrical Equipment Co. Ltd. (CATEE), cu sustinere din partea Xi’an Alstom Yongji Electric Equipment Co. si a doua centre Alstom din Europa.
Alaturi de CASCO, Alstom va echipa linia 9 de metrou din Chengdu cu sistemul sau de semnalizare Urbalis. Compania CASCO este responsabila pentru managementul pe intreaga durata de viata a solutiei in China. Solutia a fost comandata de 54 de linii de metrou in China, dintre care 32 au intrat deja in operare.
„Suntem foarte incantati ca am castigat aceste doua contracte si ca vom contribui la constructia primei linii de metrou automate din Chengdu. Beneficiind de experienta internationala si datorita executiei cu succes a liniilor de metrou automate din Beijing si Shanghai, compania Alstom, alaturi de diviziile sale, este increzatoare ca va putea livra servicii de inalta calitate in cazul acestor doua proiecte”, a declarat Ling Fang, Director Executiv Alstom pentru China si Asia de Est.
Odata inaugurata, Linia 9 din Chengdu va avea o lungime de 22 km si 11 statii. Aceasta va conecta partea de sud-vest a orasului de Gara de Vest a orasului, aflata in nord-vest.