Alstom castiga un nou contract pentru Metroul din Shanghai

Alstom, alaturi de JV-ul sau cu sediul in Shanghai, SATEE (Shanghai Alstom Transport Electrical Equipment) si cel cu sediul in Xian, XAYEECO (Xi’an Alstom Yongji Electric Equipment Co.), a castigat un contract in valoare de 58 de milioane de euro pentru proiectarea trenurilor electrice, a sistemelor de tractiune care includ motoarele, convertoarele auxiliare si sistemul de monitorizare si control al trenului (TCMS) pentru 324 de vagoane de metrou pentru Linia 15 a Metroului din Shanghai.
In cadrul contractului, Linia 15 va fi dotata cu sistemul de tractiune OptONIX, proiectat si dezvoltat special pentru piata din China care beneficiaza de mai mult de 10 ani de experienta in operare pe piata din China. Sistemul actualizat va atinge un nivel optimizat de eficienta energetica si franare electrica, fiind in proportie de 98% reciclabil. Linia 15 este o linie de metrou de capacitate mare care leaga nordul si sudul partii vestice a Shanghaiului. Conform estimarilor, serviciul comercial va fi lansat in 2020. Acesta este cel de-al doilea contract pe care Alstom l-a castigat pentru furnizarea de solutii de transport pentru Linia 15 a Metroului din Shanghai.
In mai 2018, Alstom si joint-venture-ul sau cu sediul in Shanghai, CASCO Signal Ltd, a castigat un alt contract acordat de Shanghai Shentong pentru furnizarea unei solutii de semnalizare Urbalis pentru aceasta linie.