Alstom castiga cel mai mare contract in India in sectorul urban

In data de 10 septembrie, compania Alstom a confirmat castigarea unui contract in valoare de 315 milioane de euro pentru livrarea a 248 de vagoane de metrou (31 de trenuri cu opt vagoane) pentru Linia 3 a Metroului din Mumbai. Pentru Alstom, acesta este cel mai mare contract de material rulant din India din sectorul urban.
Proiectarea si dezvoltarea vagoanelor de metrou vor fi realizate in centrul de inginerie din Bangalore (India) detinut de Alstom, iar cele 248 de vagoane de metrou vor fi produse in centrul de productie de material rulant modern din Sri City, Chennai (India).
In cadrul contractului, compania Alstom va fi responsabila cu instruirea personalului care se va ocupa cu operarea si intretinerea sistemului Liniei 3 a Metroului din Mumbai. De asemenea, pentru prima data, metrourile vor fi motorizate in proportie de 75%, asa cum este stipulat in instructiunile MoUD (Ministerul Dezvoltarii Urbane), ceea ce permite accelerarea si decelerarea rapida, eficientizand astfel operatiunile. Trenurile vor fi dotate cu sistemul de franare recuperativa care reduce semnificativ emisiile de dioxid de carbon. Pe langa aceste caracteristici, acesta va fi si primul proiect de operare automata din Mumbai si al doilea din India dupa Linia L7/8 din Delhi.
Linia 3 este o sectiune subterana cu o lungime de 33,5 km care leaga cele mai aglomerate si mai congestionate regiuni din Mumbai, unul dintre orasele cu cea mai rapida dezvoltare din India. Linia de metrou va conecta cartierul de afaceri Cuffe Parade din sudul orasului de SEEPZ in partea nordica centrala prin 26 de statii subterane si o statie de suprafata. Linia 3 va fi prima linie de metrou subterana din Mumbai si una dintre cele mai mari sectiuni de linie subterana din India.