spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Alstom, Bouygues Travaux Publics si Light Rail Manila semneaza un contract de 450 mil euro

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlstom si Bouygues Travaux Publics au semnat cu Light Rail Manila Corporation (LRMC) un contract pentru modernizarea si extinderea Liniei 1 de metrou usor  din Manila. Contractul are o valoare de 450 mil euro, din care, partea Alstom este de 160 mil euro. Extensia liniei este estimata sa fie pusa in circulatie in 2020.
Alstom va furniza o solutie integrata ce include sistemul de semnalizare si comunicatie si sistemul de alimentare. De asemenea va executa lucrari de infrastructura pentru extinderea liniei cu 12 km, proiect ce implica si un depou, dar si extinderea depoului existent. Alstom va furniza solutia Atlas 100 pentru 60 de trenuri si va reabilita sistemul de semnalizare existent pentru 20 km de linie.
Cu peste 16 milioane de cetateni, Manila ate doar trei linii de metrou si este necesar sa isi amelioreze gradul de congestie si sa reduca timpul de calatorie al pasagerilor. In ultimele doua decade, pe Linia 1 in lungime de 20 km, deservita de 20 de statii, s-au inregistrat cresteri ale numarului de pasageri, de la 400 mii, la 500 mii in prezent.
Ca urmare, autoritatile au decis extinderea Liniei 1 cu 12 km si 8 statii, care va avea o capacitate aditionala de 300 mii pasageri, numarul total al calatorilor pe aceasta linie urmand sa fie de 800 mii.

Ultimele Articole