spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

Alstom, acord cadru de aproape un miliard de euro pentru 150 de trenuri regionale

Producătorul francez a semnat un acord cadru pentru 150 de trenuri regionale în Italia.

Alstom a primit un contract-cadru pentru a furniza Trenitalia 150 trenuri regionale Coradia Stream pentru o valoare totală de aproximativ 910 milioane EUR. Trenurile vor avea o viteză maximă de 160 km/ h și vor fi echipate cu tehnologie de ultimă generație, echipament la bord care asigură cele mai înalte niveluri de siguranță și experiență de primă clasă a pasagerilor.

„Acest acord confirmă know-how-ul și experiența Alstom, care oferă trenuri de ultimă generație și tehnologii feroviare care sunt utilizate în întreaga lume. Această nouă generație de trenuri reprezintă viitorul transportului feroviar regional italian. Suntem mândri pentru a da un impuls unei viziuni a regiunii verzi axate pe pasageri transport, în conformitate cu obiectivele naționale în domeniul ecologic tranziție ”, a declarat Michele Viale, directorul general al Alstom Italia, potrivit unui comunicat de presă Alstom.

Modelul Coradia Stream pentru Trenitalia are o punte, este bidirecțional și are tracțiune la 3kV. De asemenea, trenurile vor fi echipate cu bord ERTMS, garantând cele mai înalte standarde europene de siguranță. Totodată, se asigură niveluri ridicate de eficiență energetică și reciclabilitate. Caracteristicile pentru pasageri includ stații pentru transportul de biciclete – inclusiv biciclete electrice.

Coradia Stream este o gamă de unități electrice multiple (UEM) de ultimă generație, cu podea joasă, de înaltă performanță, pentru linii regionale și interurbane. Coradia Stream oferă un design modular pentru a permite operatorilor să aleagă configurația care răspunde nevoilor lor. Coradia Stream oferă, de asemenea, soluții de tracțiune fără emisii pentru liniile neelectrificate. Trenurile Coradia Stream vor fi proiectate și construite în Italia la sediile Alstom din Savigliano, Sesto San Giovanni și Bologna. (D.C.)

Ultimele Articole