Alstom a achizitionat 21net, un expert in internet la bordul vehiculelor

Compania Alstom a semnat un acord de achizitie a 21net de la fondul Innovacom si alti investitori. Tranzactia va fi finalizata peste o luna. De la aceasta data, Alstom va incepe integrarea furnizorului 21net in cadrul Grupului.
21net este un furnizor de internet la bordul vehiculelor si servicii de infotainment pentru pasageri pentru industria feroviara, iar solutia sa de conexiune la bordul vehiculelor se bazeaza pe tehnologii multiple, precum wireless prin satelit, celular sau de mare viteza de la antenele de la nivelul sinei.
Infiintata in 2001, compania are sediul in Marea Britanie, cu subsidiare in Belgia, Franta, Italia si India. 21net a instalat echipamentul Wi-Fi pentru trenurile de mare viteza din Franta, contractul cu SNCF fiind semnat in 2016. De asemenea, Alstom a colaborat deja cu 21net pentru echipamentul Wi-Fi si de infotainment instalat pe trenurile NTV din Italia.
„Aceasta noua achizitie, la un an dupa cea a Nomad Digital, va consolida oferta si expertiza digitala a Alstom. In prezent, cererea pentru conexiune neintrerupta in timpul calatoriei este absolut necesara. Alstom va sustine operatorii pentru accelerarea tendintelor digitale la nivel global”, a declarat Jean-François Beaudoin, vicepresedinte al departamentului de Mobilitate Digitala in cadrul Alstom.
Tranzactia face parte din strategia Alstom de dezvoltare a sectorului sau digital, deoarece piata IT pentru sectorul feroviar intrevede o crestere de doua cifre in anii care urmeaza, datorita nivelului ridicat de integrare digitala a trenurilor solicitat de operatori si pasageri. Reamintim ca incepand din ianuarie 2017, Nomad Digital a devenit o subsidiara 100% detinuta de Alstom.