Alstom a prezentat trenul Coradia in cadrul Summitului de Investitii Feroviare Railway Pro

13 octombrie 2016

romania_eveniment-coradia-1Alstom a prezentat trenul sau regional Coradia Polyvalent la Gara de Nord cu ocazia Summitului de Investitii Feroviare Railway Pro, organizat de Railway Pro, Club Feroviar si Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF). Proiectat si produs in Franta, trenul, construit special pentru Romania, este complet functional, dar fara dotari la interior. Designul, configuratia si echipamentele pentru interior vor fi realizate in intregime la nivel local in conformitate cu cerintele clientului. Aceste lucrari vor fi finalizate in primul trimestru din 2017. Livrarea acestui tren, dotat cu echipamente de testare, face parte din proiectul de reabilitare a sistemului de semnalizare pe linia Sighișoara-Simeria semnat in 2014 cu CFR Infrastructura.
Proiectul consta in lucrari de modernizare si semnalizare pe segmentul feroviar de mare viteza de 170 km/h Sighișoara-Coșlariu-Simeria care va fi dotat cu Atlas 200, solutia ERTMS Level 2 a Alstom. Acesta include livrarea catre CFR a unui tren regional, un tren Coradia Polyvalent cu dubla tractiune (electrica si diesel) pentru a testa si masura performantele sistemelor livrate. coradia-romania
Trenul cu patru vagoane apartine familiei de trenuri regionale Coradia, cu un nivel ridicat de modularitate, siguranta si protectie a mediului, 90% dintre componentele sale fiind reciclabile. Este capabil sa circule atat pe linii electrificate, cat si ne-electrificate cu o viteza maxima de 160 km/h.
„Desi primul tren are o destinatie precisa pentru CFR Infrastructura, pentru proiectele sale de reabilitare a infrastructurii feroviare, acest model extrem de performant este ideal ca tren de calatori pentru tara noastra, dat fiind comportamentul sau foarte adecvat peisajului local, specificatiilor tehnice si capacitatii”, a declarat Gabriel Stanciu, Director Executiv Alstom Romania, Bulgaria si Republica Moldova.