Alstom a prezentat trenul care va circula pe noua linie a Metroului din Dubai

18 iulie 2017

Compania Alstom a prezentat prototipul trenurilor Metropolis care vor circula pe noua linie a Metroului din Dubai unei delegatii RTA, in frunte cu Mattar Al Tayer, Presedintele Consiliului Director al Autoritatii de Transport (RTA) prezente in Coignères, Paris.
Trenurile Metropolis pentru Dubai au o lungime de 88 de metri si sunt formate din cinci vagoane fiecare. Un astfel de tren transporta pana la 700 de calatori si ofera o experienta de calatorie imbunatatita datorita coridoarelor spatioase, usilor si ferestrelor late, sistemelor de transmisie video si celor trei zone dedicate claselor Silver, Family si Gold. Trenul cu un impact redus asupra mediului este dotat cu un sistem de franare complet electric, iluminare LED si alte inovatii menite sa reduca consumul de energie.
In timpul vizitei, RTA a profitat de ocazie pentru a verifica designul estetic si interiorul trenurilor si a validat toate aspectele legate de confort. Aceste caracteristici sunt rezultatul colaborarii dintre expertii RTA si Alstom, unul dintre membrii Consortiului ExpoLink.
Consortiul condus de Alstom, ExpoLink, care include Acciona si Gulermak, a semnat un contract cu RTA pentru proiectarea si constructia liniei de metrou Rosii din Dubai si modernizarea liniei de metrou existente. Valoarea totala a proiectului, numit Ruta 2020, este de 2,6 miliarde de euro, din care cota Alstom este de 50%, in timp ce lucrarile de constructii civile, conduse de Acciona si Gulermark, reprezinta restul de 50%. Linia extinsa, care va conecta orasul de Centrul Expozitional Expo 2020, va fi inaugurata in 2020 la timp pentru Expozitia Internationala.
Compania Alstom, ca parte a consortiului ExpoLink, va furniza si integra intregul sistem de metrou, inclusiv 50 de trenuri Metropolis, sistemul de alimentare cu energie, sistemul de comunicatii, sistemul de control automat al platilor, lucrarile la calea ferata, usile care despart linia de peron si o garantie de trei ani a intregului sistem. In plus, Alstom va imbunatati linia de metrou existenta prin modernizarea sistemelor de alimentare cu energie, a sistemelor de semnalizare, a sistemelor de comunicatii mixte si lucrari la linia de cale ferata.