spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Alstom a livrat ultimul tren Pendolino pentru Elvetia

Alstom-Elvetia_20170308---Letzter ETR_610_2---800x320Producătorul francez de material rulant, Alstom a livrat Căilor Ferate Elvețiene (SBB) ultimul tren de mare viteză Pendolino ETR 610, potrivit contractului semnat în 2015 care prevedea și livrarea a patru trenuri suplimentare.

Ele vor circula ca trenuri EuroCity pe linia Gotthard-Simplon către Milano. Această ultimă livrare completează parcul SBB de trenuri cu unghi de înclinare, care în prezent numără 19 trenuri Pendolino.

Trenul livrat Căilor Ferate Elvețiene este compus din șapte vagoane, cu capacitatea de a transporta 430 de pasageri și cu o viteză de operare de 250 km/h. Pendolino ETR 610 este dotat cu ultima generație de boghiuri flexibile, care reduc uzura șinei și a roților. Acest tren beneficiază de tehnologia de înclinare, dezvoltată de către Alstom, cea care permite trenurilor să ruleze în siguranță, cu o viteză cu 35% mai mare în curbe, pe liniile convenționale.

Proiectat pentru a respecta cerințele de protejare a mediului înconjurător, Pendolino este fabricat în proporție de 95% din materiale reciclabile și este echipat cu un sistem de frânare electrică, ce permite reducerea cu aproximativ 10% a consumului de energie.

Toate trenurile au fost fabricate în Savigliano, Italia, unde Alstom deține centrul de competență pentru trenuri de mare viteză cu tehnologia de înclinare, un exemplu inteligent pentru Factory 4.0. Camera echipată cu tehnologia realității virtuale 3D permite inginerilor Alstom să proiecteze trenuri pentru care mentenanța se realizează mai ușor.

 

Ultimele Articole