Alstom a livrat ultimul tren Coradia Nordic operatorului suedez Skånetrafiken

10 ianuarie 2019

Compania Alstom a livrat ultimul tren Coradia Nordic din cele 30 de trenuri regionale suplimentare companiei Skånetrafiken, autoritatea de transport public regional si operatorul de transport din sudul Suediei.
„Suntem foarte incantati de colaborarea de succes cu Alstom care este furnizorul noilor trenuri Pågatågen. Acum avem 99 de astfel de trenuri si suntem pregatiti sa oferim servicii de transport noilor nostri clienti si sa extindem circulatia trenurilor noastre Pågatågen”, a declarat Linda Westman, Business Manager Skånetrafiken.
Completarea comenzii din 2015, care se adauga parcului existent de 69 de trenuri, a ridicat numarul trenurilor Coradia Nordic care apartin Skånetrafiken la 99.
Fiecare tren Coradia Nordic livrat companiei Skånetrafiken este format din patru vagoane, are o lungime de 74 m si o capacitate de pana la 510 pasageri. Trenul atinge o viteza maxima de 160 km/h. Clasa Coradia este caracterizata de modularitate, siguranta si performanta, dar si un nivel de reciclabilitate de 98%.
Trenurile au fost construite la fabrica Alstom din Salzgitter, Germania.