Alstom a livrat 13 trenuri regionale companiei Nordjyske Jernbaner

Conform contractului, Alstom a livrat la timp 13 trenuri regionale Coradia Lint companiei Nordjyske Jernbaner, la doar doi ani de la semnarea contractului. Nordjyske Jernbaner este compania de cale ferata care opereaza reteaua feroviara din partea de nord a Danemarcei. Trenurile vor fi puse in operare in toamna acestui an in Danemarca, in special pe reteaua Nordjylland. Trenurile au fost construite in Salzgitter (Germania), unul dintre centrele de productie ale companiei Alstom pentru trenuri regionale.
„Activitatea de operare a Nordjyske Jernbaner este in continua crestere si suntem multumiti ca am primit la timp trenurile Coradia Lint. Am ales acest tren pentru ca este foarte sigur si performant si se potriveste foarte bine conditiilor noastre operationale, pentru binele calatorilor nostri”, a delcarat Peter Hvilshøj, CEO, Nordjyske Jernbaner.
Trenurile Coradia Lint si-au demonstrat deja fiabilitatea si standardele generale ridicate. Datorita constructiei usoare, vehiculul are un consum redus de combustibil. Viteza sa maxima operationala este de 140 km/h. Trenurile cu 2 unitati comandate de Nordjyske Jernbaner au un numar de 125 de scaune si pana la 135 de locuri pentru persoanele care calatoresc in picioare. Trenurile sunt dotate cu wi-fi, aer-conditionat, sisteme de informare si supraveghere video pentru confortul si siguranta calatorilor.