miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Alstom a inaugurat cel mai mare centru de modernizare din Marea Britanie

Alstom a inaugurat cel mai mare si mai complex centru pentru modernizarea materialului rulant din Marea Britanie. Fiind un sprijin important pentru industria feroviara din nord-vestul tarii, acest centru a fost inaugurat oficial de catre Lord Prior of Brampton – Subsecretar de Stat in cadrul Departamentului pentru Afaceri, Energie si Strategie Industriala, in prezenta unor ucenici si absolventi Alstom.
„Acest nou centru de productie va dezvolta abilitatile locale si va crea sute de locuri de munca atat in Widnes, cat si de-a lungul intregului lant feroviar de furnizare din Marea Britanie. Aceasta investitie pe termen lung marcheaza angajamentul Alstom fata de viitorul sectorului in Marea Britanie”, a declarat Ministrul Afacerilor, Lord Prior.
Avand o suprafata de peste 13 000 de metri patrati, Widnes va fi cel mai mare centru de modernizare a materialului rulant din Marea Britanie. Dimensiunile sale vaste si principiile „Industriei 4.0” pe care le aplica, il recomanda ca ideal pentru lucrarile la trenurile intercity. Alstom va incepe sa lucreze in curand la contractul in valoare de 28 de milioane de euro de revopsire a flotei compuse din 56 de trenuri Pendolino inclinabile Clasa 390 care este folosita de Virgin pe Linia Principala West Coast. Primul tren Pendolino se afla deja in spatiul dedicat modernizarii. Contractul include o procedura de simulare Virtual Reality pentru un proces modern de revopsire. Echipa care se va ocupa de lucrare va fi instruita cu privire la aceasta procedura.
Alstom va cauta sa angajeze personal din zona, iar majoritatea echipei folosite pentru contractul de vopsire va fi formata din locuitori ai regiunii orasului Liverpool si ai altor regiuni locale, precum Warrington. Echipa este formata din 80 de angajati si include 5 ucenici care vor lucra la proiect, fiind o dovada a angajamentului Alstom de a dezvolta cunostintele si abilitatile locale.
„Sunt mandru sa ma aflu aici in Widnes inaugurand cel mai nou centru feroviar din Marea Britanie. Compania noastra este devotata Marii Britanii si acestei regiuni. Avem o echipa de 80 de oameni pregatita sa livreze primul nostru contract, revopsirea trenurilor Pendolino, care include cinci ucenici, demonstrand devotamentul nostru fata de instruirea personalului. Ne dorim ca acest contract sa fie doar inceputul povestii noastre in Widnes. Ne-am luat deja angajamentul ca in cazul in care castigam contracte precum Programul Deep Tube al Transport for London, vom construi noile trenuri aici si asteptam cu nerabdare inaugurarea Academiei de Training Alstom care se deschide in septembrie”, a declarat Gian-Luca Erbacci, prim vicepresedinte Alstom, Europe.

Ultimele Articole