miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

Alstom a finalizat linia de metrou Dubai Route 2020

Consorțiul condus de Alstom a finalizat extensia Liniei Roșii la Metroul din Dubai.

Alstom a felicitat Autoritatea Rutieră și de Transport din Dubai (RTA), pentru inaugurarea metroului Dubai Route 2020, potrivit unui comunicat al companiei remis marți. Acest proiect reprezentativ a fost inaugurat recent în cadrul unei ceremonii de către șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și conducător al Emiratului Dubai. Dl Henri Poupart-Lafarge, CEO-ul Alstom și președinte al consiliului de administrație, precum și conducerea consorțiului ExpoLink au participat, de asemenea, prin intermediul tehnologiei de videoconferință.

Noul proiect, început în iulie 2016 și derulat de consorțiul ExpoLink, condus de Alstom, format și din ACCIONA și Gülermak, constă într-o linie lungă de 15 km – din care 11,8 km se află deasupra solului și 3,2 km în subteran – și o conectare cu Linia Roșie. Extensia metroului are șapte stații, printre care stația Jabel Ali și stația reprezentativă de la Expo. Proiectul este în valoare totală de 2,6 miliarde de euro.

Ca parte a consorțiului, compania Alstom a fost responsabilă de integrarea întregului sistem de metrou, incluzând 50 de garnituri Metropolis produse pe site-ul Alstom din Katowice, Polonia, precum și de lucrări de alimentare, comunicații, semnalizare, control automat al biletelor, lucrări de cale, panourile de protecție de pe platforme și asigurarea a trei ani garanție pentru întregul sistem, precum și îmbunătățirea liniei de metrou existente prin modernizarea alimentării cu energie electrică, a sistemelor de semnalizare, a diverselor lucrări de comunicații și de cale. Trenurile au o lungime de 85,5 metri, sunt compuse din câte cinci vagoane și vor putea transporta până la 696 de pasageri fiecare.

Trenul echipat cu frânare electrică și iluminare LED

„Suntem extrem de mândri că am livrat cel mai rapid proiect mondial de metrou construit la cheie. Proiectul Route 2020 arată angajamentul municipalității Dubai de a oferi rezidenților și vizitatorilor săi un sistem de rețea feroviară de ultimă generație, iar noi rămânem angajați să oferim RTA tot sprijinul în călătoria sa către o mobilitate mai ecologică și mai inteligentă”, spune Müslüm Yakisan, Vicepreședinte senior pentru Africa, Orientul Mijlociu și Asia Centrală la Alstom.

Trenul oferă o experiență excepțională pentru pasageri, datorită pasajelor de trecere largi, ușilor și ferestrelor mari, precum și celor trei zone specifice pentru clasele Silver, Family și Gold. Ecologic, trenul este echipat cu un sistem complet de frânare electrică, iluminare cu LED și alte inovații pentru a reduce consumul de energie.

Alstom este un partener dedicat și de lungă durată al dezvoltării transporturilor și mobilității din Dubai. Alstom a livrat tramvaiul pentru Dubai, primul sistem de tramvai complet integrat din Orientul Mijlociu și prima linie 100% fără catenară din lume, care a fost deschisă în noiembrie 2014. Compania Alstom este responsabilă și de întreținerea Tramvaiului Dubai pentru o perioadă de 13 ani. (D.C.)

Thales, subcontractorul ales pentru partea de semnalizare

Momentul a fost marcat zilele trecute și de compania franceză Thales, subcontractor selectat de Alstom. Thales a fost selectat de Alstom, liderul consorțiului Expolink, și de Autoritatea de Transport și Transporturi (RTA) din Dubai pentru a livra extinderea și modernizarea sistemelor a liniei roșii a metroului din Dubai.

Thales a oferit o tehnologie de ultimă generație de semnalizare a trenurilor fără șofer, precum și supraveghere integrată, telecomunicații, servicii pentru pasageri, sisteme de securitate și de colectare a tarifelor. Aceste soluții inovatoare au fost concepute pentru a optimiza consumul de energie, a fluxurilor fluide de pasageri și a îmbunătăți conectivitatea IT.
Thales a fost selectat pentru a îmbunătăți mobilitatea urbană, pentru a oferi cele mai recente îmbunătățiri pentru soluțiile deja în service și pentru a echipa 50 de trenuri noi furnizate de consorțiul Expolink.

 

 

Ultimele Articole