Alstom a castigat un contract pentru instalarea sistemului ETCS in Israel

12 decembrie 2018

Caile Ferate Israeliene (ISR) i-au acordat companiei Alstom un contract in valoare de 45 de milioane de euro pentru instalarea solutiei ETCS Nivel 2 la bordul vehiculelor care formeaza parcul de material rulant al companiei. In cadrul contractului, Alstom va proiecta, livra, instala, testa si da in exploatare intregul sistem care are la baza solutia Atlas.
Proiectarea va incepe in ianuarie 2019.
„Suntem increzatori ca sistemul nostru Atlas va aduce beneficii serviciilor ISR si va creste satisfactia clientilor”, a declarat Didier Pfleger, Vicepresedinte Alstom pentru Orientul Mijlociu si Africa.
Managementul proiectului va fi realizat de Alstom, iar instalarea va dura aprox. doi ani. Echipamentul de semnalizare ETCS Nivel 2 va fi instalat pe toate vehiculele operate de ISR si anume 192 de vehicule, cu optiunea de instalare pe alte 34 de vehicule.
Atlas este o solutie completa, eficienta si sigura care ofera beneficii precum imbunatatirea capacitatii liniei (frecventa mai mare, viteza mai mare) si fiabilitatea serviciului; solutia are un design flexibil care poate fi actualizat si compatibil cu profilele de tractiune cu un consum redus de energie. Sistemul ETCS Nivel 2 optimizeaza capacitatea liniilor in deplina siguranta, anticipand si adaptand viteza trenurilor prin serviciul de control continuu al trenurilor si supraveghere printr-un sistem de semnalizare radio.