Alstom a castigat contractul pentru siguranta si automatizarea traficului pe Magistrala 5

Metrorex a atribuit companiei Alstom contractul pentru furnizarea „Sistemului de siguranta si automatizare a traficului inclusiv echipamentul de siguranta imbarcat pe tren si sistemul de informare dinamica (inclusiv sonorizare) pe Magistrala 5 – Drumul Taberei-Pantelimon. Sectiunea Raul Doamnei-Eroilor (PS Opera), inclusiv Statia si Depoul Valea Ialomitei”.

In urma evaluarii ofertelor depuse in cadrul procedurii de atribuire a contractului, oferta in valoare de aproximativ 25 milioane euro, depusa de catre Alstom Romania, cu subcontractant UTI Grup si tert sustinator Alstom Franta, a fost declarata castigatoare.

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5, in lungime de 6,8  kilometri va avea un depou si zece statii de metrou: Raul Doamnei, Constantin Brancusi, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor.

Obiectivul principal al proiectului noii linii de metrou este acela de a facilita legatura intre vestul si centrul Capitalei.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 3,12 miliarde de lei cu TVA. Proiectul este cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).

La sfarsitul lunii martie pe Magistrala 5 -Tronsonul 1, stadiul fizic al lucrarilor arata ca structura de rezistenta este finalizata in proportie de 95,82 %, fundatia pentru calea de rulare este gata in proportie de 86,30 % in timp ce finisajele sunt gata la o cota de 50,76 %.

Cele mai recente estimari ale Metrorex arata ca Magistrala 5 ar putea intra in operare comerciala in primul trimestru din 2019.