spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Algeria: noua varianta pentru linia Sidi Bel Abbès-Aïn Témouchent

05-algeriaO a treia varianta de traseu a fost propusa pentru linia feroviara care va face legatura intre orasele algeriene Sidi Bel-Abbès si Aïn Témouchent, situate in provinciile cu acelasi nume. Linia ar urma sa deserveasca cel putin patru localitati din cele doua provincii, potrivit Agentiei Nationale de Studii si Control al Realizarii Investitiilor Feroviare (Anesrif) din Algeria.
Localitatile avute in vedere sunt Chaabet L’ham, El Malah, Hammam Bouhadjar si Tessala. Potrivit expertilor din cadrul Agentiei Nationale de Studii si Control al Realizarii Investitiilor Feroviare, aceasta noua varianta ar urma sa aiba 64 km. Proiectul celei de a treia variante prevede de asemenea realizarea a 17 lucrari de inginerie feroviara, a 17 lucrari de inginerie rutiera, a unui viaduct cu o lungime de 4,7 km situat in provincia Aïn Témouchent si a doua tuneluri de 9,2 km.
Noul proiect ar urma sa permita transportul de pasageri cu trenuri electrice, care ar putea circula cu o viteza maxima de 220 km/ora.
Primele doua variante propuse de Agentia Nationala de Studii si Control al Realizarii Investitiilor Feroviare aveau 65,9 km (via Chentouf) si, respectiv, 52,8 km (deservind Aïn Témouchent, Aghlal si Sidi Bel-Abbès).
Proiectul vizeaza cresterea densitatii retelei feroviare din vestul Algeriei si impulsionarea activitatii economice si turistice in cele doua provincii care urmeaza sa fie legate de noua linie feroviara.

Ultimele Articole