duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Cum era cât pe ce să ajungă Alexandru Arșinel ceferist, în loc de actor. „Te fac ciocănar”

Era cât pe ce să ajungă Alexandru Arșinel ceferist, lucru pe care îl dorea tatăl său, însă destinul a schimbat „macazul”.

Alexandru Arșinel ceferist

Tatăl lui Alexandru Arșinerl și-ar fi dorit să-l vadă lucrător la CFR, a povestit marele actor în cadrul emisiunii  „Legendele”, cu Dan Negru, difuzată recent la Antena 1.

”Eu am făcut Școala Tehnică de Construcții Civile și Industriale. Colegii mei, majoritatea, au făcut Politehnică. N-a mai zis nimic (tatăl său – n.red.). Dimineața la ora 5:30, ora la care se scula tata, <mâine la 5:30 te scoli și vii cu mine. Vii cu mine!>. Nu mi-a dat o palmă, nu nimic. M-a luat de jos, din fundul grădinii, am ieșit la calea ferată, la gară. <Te fac ciocănar>. Și acolo s-a întâlnit pe peron cu un inginer care ținea foarte mult la tata. <Ce faci, străine?> <Îl duc pe Nelu la revizia de vagoane. Îl fac ciocănar>”, a povestit actorul.

N-a mai ajuns Alexandru Arșinel ceferist. A dat examen pentru figuranți la teatru

El a continuat, arătând că inginerul respectiv i-a zis: „Uite, îi știu pe ăștia de la Teatrul Național, dau concurs pentru figurație zilele astea. Și ăia de la Opera, și ăia de la Național”. Până la vremea respectivă, Alexandru Arșinel văzuse un singur spectacol de teatru.

”După ce au negociat, m-a lăsat și m-am dus să dau examen pentru figuranți, la Operă și la Național. M-au angajat. Și când am luat primii bani pe prima lună de figurație, și-a dat seama că câștigam mai mult decât câștigam acolo. Zicea să pun mâna pe carte. Învățam cât de cât pentru Institutul de Teatru, dar eu eram cu cărțile pentru Politehnică. Nu știam că o să dau la Teatru”, a încheiat marele actor. (A.B.)

Ultimele Articole