duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

MAE a emis o alertă de călătorie în Spania. Greve în transporturile feroviare și aeriene și furtuni puternice

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie în Spania, unde se vor produce fenomene meteo extreme, dar și greve în transporturile aeriene și feroviare.

alertă de călătorie în Spania grevă la RENFE atenţionare de călătorie

Autoritățile spaniole au emis o prognoză de fenomene meteo extreme după ce, în vestul Peninsulei Iberice, s-a format o depresiune izolată de nivele înalte care se va deplasa peste sudul peninsulei, urmând a se va simți și în zona Balearelor începând din 28 august.

„Odată cu deplasarea spre zona Mării Mediterane, prognoza indică faptul că se vor înregistra căderi de precipitații și intensificări ale vântului, sub formă de furtuni, în zonă Comunității Valenciene (în Provinciile Valencia și Alicante), regiunea Murcia și zona Balearelor, persistând în zona de arhipelag până la data de 29 august, când DANA se va deplasa spre nordul Italiei. Pe cale de consecință, zborurile operate pe aeroporturile internaționale din Valencia, Elche, Almeria și cele din Insulele Baleare pot înregistra întârzieri față de orarul normal de decolare/aterizare”, precizează MAE.

Alertă de călătorie în Spania. Greve la Renfe și Ryanair

De asemenea, sursă citată îi informează pe românii care vor să utilizeze transportul feroviar sau cel aerian din Spania că, pe fondul grevelor anunțate de compania de căi ferate spaniole Renfe și de compania aeriană Ryanair, circulația feroviară și zborurile ar putea fi afectate.

„În zilele de 30 august și 1 septembrie 2019, activitatea în domeniul transportului feroviar, în ceea ce privește serviciile furnizate de compania Renfe, se va desfășura la capacitate redusă, existând posibilitatea modificării coordonatelor de călătorie. De asemenea, zborurile operate de compania aeriană Ryanair ar putea suferi modificări în următoarele zile din luna septembrie (respectiv prima zi de luni și zilele de vineri și duminică): 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 și 29 septembrie 2019”, menționează MAE.

Se recomanda cetățenilor români să consulte site-urile oficiale ale companiilor cu care călătoresc pentru a se informa asupra stării călătoriilor cu trenul și a zborurilor programate.

Ultimele Articole