spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Înfrângeri pentru foștii miniștri ai Transporturilor care au candidat la alegerile locale de duminică

Foștii miniștri ai Transporturilor care au candidat la alegerile locale de duminică au înregistrat înfrângeri pe toată linia. Răzvan Cuc, Traian Băsescu, Felix Stroe și Lucian Șova nu au reușit să acceadă în funcțiile spre care fuseseră propulsați de partidele lor.

Adrian Bărbulescu

alegerile locale

Fie că au candidat chiar ei, cum este cazul primilor trei, la o poziție de ales local, fie că au coordonat campania unui alt candidat, în ce-l privește pe Lucian Șova, toți au fost înfrânți în alegeri. Unii dintre ei și-au recunoscut eșecul, alții au preferat să tacă mâlc.

Răzvan Cuc, pe locul 3 la alegerile locale din Piatra Neamț

alegerile locale Răzvan Cuc-Marcel Boloș moțiunea de cenzură Cuc declară război FCC”Strămutat” de la malul Dunării (Giurgiu) la poalele munților de către președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, Răzvan Cuc a suferit un eșec la scrutinul de duminică.

În cursa pentru Primăria Piatra Neamț, fostul ministru al Transporturilor în guvernele conduse de Sorin Grindeanu și Viorica Dăncilă s-a clasat abia pe locul 3, cu 20,87% din sufragiile valabil exprimate. El a fost devansat de Andrei Carabelea PNL), care a obţinut 26,25% din voturi, și de fostul primar Dragoş Chitic (PMP), care a fost creditat cu 21,98%.

Duminică, atunci când s-a dus la vot, Răzvan Cuc spunea că a votat pentru ca oraşul să redevină Perla Moldovei. „Am votat pentru un oraş cu infrastructură modernă, am votat pentru un oraş cu un turism dezvoltat, am votat pentru un oraş care să respecte, să asculte şi să ajute oamenii, pentru calitatea vieţii îmbunătăţită a pietrenilor. Alături de această echipă minunată, tot ceea ce am promis vom realiza. Vă aştept pe toţi la vot”, a spus Răzvan Cuc.

După anunțarea rezultatelor, fostul ministru nu a mai avut nicio ieșire publică. Dacă Răzvan Cuc a pierdut Primăria, Ionel Arsene a recâștigat șefia Consiliului Județean.

Traian Băsescu, tot pe locul 3

alegerile localeUn alt fost ministru al Transporturilor care s-a clasat pe locul 3, de această dată în cursa pentru Primăria Capitalei, este Traian Băsescu, din partea Partidului Mișcarea Populară. După centralizarea a 94,17% din voturi, Nicuşor Dan a avut un scor de 42,74% (270.420 voturi), Gabriela Firea – 37,97% (240.243 voturi) și Traian Băsescu – 11% (69.537 voturi).

Duminică seara, după aflarea rezultatelor exit poll-ului, Traian Băsescu l-a felicitat pe Nicuşor Dan. Fostul preşedinte i-a transmis Gabrielei Firea să nu mai spere că se schimbă foarte mult numărătoarea până dimineaţă, pentru că „nu e ca la Geoană”, ci „aici e treabă sigură”. ”Deci dintre partidele mici am devenit cel mai mare partid, ceea ce e o mare victorie. Suntem cel mai mare partid dintre partidele mici. Vreau să îl felicit pe Nicuşor Dan. E noul primar general al Capitalei. Am văzut că doamna Firea speră că spre dimineaţă se schimbă numărătoarea. Nu, doamna Firea, nu e ca la Geoană. Aici e treaba sigură. Deci doamna Firea, mergeţi acasă”, a spus Traian Băsescu duminică seara la sediul PMP.

Felix Stroe a fost învins de liberali la alegerile locale

alegerile localeȘi Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor în Cabinetul condus de Mihai Tudose, a candidat duminică, din partea PSD, pentru postul de președinte al Consiliului Județean Constanța, însă a fost înfrânt de liberalul Mihai Lupu.

Liderul PSD Constanţa a declarat duminică seara, după finalizarea procesului electoral, că „voinţa electoratului a fost pentru dreapta”, iar social-democraţii vor merge în continuare în echipă şi „vor corecta ceea ce trebuie restartat”. „Chiar dacă uneori rezultatele unei competiţii nu convin, trebuie să le accepţi. Astăzi, voinţa electoratului a fost pentru dreapta. (…) Îmi doresc doar atât, ca cetăţean al oraşului Constanţa, al judeţului Constanţa, ca cei care au câştigat să îşi onoreze promisiunile”, a spus Stroe.

Lucian Șova nu a avut mână bună la Bacău

Fostul ministru al Transporturilor Lucian Șova era inițial în cărți pentru a candida din partea PSD la Primăria Bacău. Apoi, după ce PSD s-a aliat cu Partidul Puterii Umaniste – Social-Liberal (PPU-SL), creând Alianța Social Umanistă, candidat a devenit Ștefan-Sorin Umbrărescu.

Numai că alegerile au fost câștigate de candidatul Alianței PNL-USR-PLUS, Lucian Viziteu, urmat de Sergiu Sechelariu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor pe vremea când acesta era condus de Miron Mitrea) și Cosmin Necula.

Ultimele Articole