luni, decembrie 4, 2023
spot_img

Alegeri prezidențiale la Chișinău. Năstase promite cale ferată europeană spre București

Duminică are loc scrutinul de alegeri prezidențiale la Chișinău, în Republica Moldova, prilej cu care promisiunile curg gârlă, inclusiv cele care vizează domeniui feroviar. Liderul PPDA, Andrei Năstase, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, promite o cale ferată europeană București-Chișinău.

alegeri prezidențiale la Chișinău Gara Chișinău se închide trenul Chișinău-Iași contrabandă cu țigări trenul modernizat Chișinău-Odesa sistemul RoTicket

Candidatul pro-european se bazează pe susținerea politicienilor aflați la putere la București. ”În calitate de preşedinte, voi avea susţinerea Guvernului României în demersurile mele de realizare şi implementare a unor măsuri de ordin administrativ care să permită accelerarea unor procese atât de aşteptate de către cetăţenii Republicii Moldova precum reducerea termenului de acordare a cetăţeniei române pentru cetăţenii moldoveni, elaborarea rapidă a mecanismului de angajare facilă a cetăţenilor Republicii Moldova la lucru în România şi simplificarea continuă a acestui proces atât de important pentru sute de mii de oameni, finalizarea a câteva sute de proiecte de înfrăţire între localităţi din România şi Republica Moldova, cu lansarea concomitentă a unor importante proiecte de infrastructură şi, nu în ultimul rând, facilitarea comerţului mic transfrontalier pe ambele maluri ale Prutului. România este pregătită să angajeze resurse importante pentru finanţarea a diferite proiecte alături de Republica Moldova, inclusiv la nivel interministerial şi nu doar ca proiecte punctuale, comunitare, dar toate bunele intenţii vor fi condiţionate de fermitatea cu care se vor implementa reformele atât de necesare pentru emanciparea şi dezvoltarea Republicii Moldova după principii democratice şi europene”, a declarat Andrei Năstase, citat de TVR Moldova.

Alegeri prezidențiale la Chișinău. Andrei Năstase nu vrea să mai aștepte schimbarea osiilor de la Ungheni

Preşedintele Platformei DA promite o cale ferată europeană care să lege Bucureştiul de Chişinău, fără a mai aștepta la Ungheni schimbarea osiilor de la ecartamentul rusesc la cel standard.

”În Moldova de mâine va exista o cale ferată modernă care să lege direct Chişinăul de Bucureşti, aceasta fiind una dintre marile noastre dorinţe încă de pe vremea în care eram studenţi la Iaşi şi aşteptam o eternitate la Ungheni pentru schimbarea roţilor de tren. O infrastructură de transport racordată normal între cele două maluri de Prut va face posibilă consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor noastre economice şi sociale, aşa cum dezvoltarea unor proiecte culturale de anvergură va contribui la reunirea noastră, a tuturor, în spaţiul comun geografic, istoric şi cultural al devenirii noastre şi care ne aparţine, dar şi căruia îi aparţinem, de drept. Trebuie să parcurgem cu încredere distanţa care ne desparte de momentul pe care cu toţii ni-l dorim. Metru cu metru, ceas cu ceas, proiect cu proiect!”, a adăugat Năstase.

Ultimele Articole