spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Alegeri prezidențiale 2019. Ministrul Lucian Bode, la Zalău: ”Am votat pentru România normală”

Alegeri prezidențiale 2019. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a votat duminică dimineață în localitatea natală, Zalău, reședința județului Sălaj.

Bode a declarat la ieșirea de la urne că a pus ștampila de vot cu credința că România se poate dezvolta și că poate fi o țară în care își poate crește copiii.

„În primul rând, am votat pentru continuitate, am votat pentru o Românie în care îmi doresc să-mi cresc copiii, am votat pentru o Românie în care toţi suntem egali în faţa legii, am votat pentru o Românie care se poate dezvolta, am votat pentru o Românie în care cu toţii ne-am dori să ne dezvoltăm”, a precizat ministrul Transporturilor.

Lucian Bode a adăugat faptul că preşedintele este cel de care depinde în mare măsură modul în care ţara noastră este privită în Europa. „Preşedintele dă direcţia. (…) Îmi doresc şi pentru următorii cinci ani ca România să fie respectată în Europa, să fie tratată de la egal la egal cu partenerii ei şi acest lucru depinde foarte mult de preşedintele României”, a subliniat Lucian Bode.

Alegeri prezidențiale 2019. Peste 18,2 milioane de români sunt așteptați la urne

Peste 18,2 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică să-şi exprime votul într-una dintre cele 18.748 de secţii de votare organizate în ţară. Votarea are loc până la ora 21.00, dar secţiile unde sunt cozi pot rămâne deschise până la ora 23.59. În străinătate, procesul electoral a început în noaptea de joi spre vineri şi continuă până luni, la ora 7.00.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că pentru alegerile de duminică numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este 18.217.156, în timp ce 19.215 cetăţeni au dreptul de vot interzis.

Pentru ca aceştia să poată vota au fost organizate 18.748 de secţii de votarare, lista acestora poate fi consultată pe site-ul www.roaep.ro la secţiunea Management Electoral/ Geografie electorală/ Registrul secţiilor de votare. Alegătorii pot afla secţia de votare la care sunt arondaţi accesând www.registrulelectoral.ro.

Ultimele Articole