Albania lanseaza un proiect feroviar finantat de BERD

7 noiembrie 2016

albaniaBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare ia in considerare un imprumut suveran de pana la 36,87 de milioane de euro pentru Caile Ferate Albaneze pentru finantarea proiectului feroviar de infrastructura. Proiectele implica reabilitarea unei linii feroviare de 34,7 km intre Terminalul de Transport Public Tirana (PTT) si orasul Durres si constructia unei noi legaturi feroviare pentru conectarea cu Aeroportului International Tirana.
Imprumutul bancar va fi folosit pentru cofinantarea lucrarilor de constructii si supravegherea lucrarilor intregului proiect. Proiectul face parte din Ruta 2 a Retelei Centrale a Balcanilor de Vest care leaga orasele Podgorica din Muntenegru de Vlore in Albania si a fost stability ca extensie indicative a TEN-T catre reteaua feroviara centrala a Balcanilor de Vest.
Implementarea proiectului va fi supravegheata de catre Centrul de Implementare a Proiectului care include membrii companiei, Ministerul Transportului si Infrastructurii si alti actionari relevanti.