luni, iulie 8, 2024
spot_img

Al treilea tramvai Bozankaya ajunge la Timișoara

 O a treia garnitură din lotul de 21 comandate la firma Bozankaya din Turcia a ajuns la destinaţie. Este vorba despre cel de-al treilea tramvai care urma să ajungă în depozitul STPT vineri noapte.

„Azi noapte transportul agabaritic a ajuns la între Timişoara şi Remetea. Deseară, vineri,  după ora 22.00, va pleca de acolo şi în jur de ora 22.30 vom intra în oraş şi îl descărcăm la Muzeu, în Piaţa Badea Cârţan, iar apoi va pleca pe roţi către depoul din zona Dâmboviţa. Va urma apoi un proces de predare-primire între Primăria Timisoaa şi Societatea de Transport Public”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Patriciu Ruşeţ, directorul STPT.În 10 decembrie, municipalitatea a semnat comanda pentru toate garniturile din lotul de 21 de mijloace de transport pentru care au fost obţinuţi bani europeni încă din 2019.

Primul tramvai ajuns la Timişoara în cadrul proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie” a fost deja pus în circulaţie, pe linia 1, după ce a făcut cursa inaugurală în 15 decembrie.

Cel de-al doilea tramvai a fost transportat tot pe trailer şi a ajuns direct pe Take Ionescu, la Muzeul STPT Corneliu Miklosi, unde a fost pentru a fi prezentat oficial, iar acum sunt în desfăşurare procedurile standard de verificare şi testare.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole