spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Al șaptelea tramvai Astra pentru București ajunge luni

Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, va livra cel de-al şaptelea tramvai pentru Bucureşti, iar până la final de an va ajunge la 17 tramvaie în total. 

„Luni livrăm cel de-al şaptelea tramvai pentru Bucureşti, iar până la final de an vor fi 17 tramvaie. În fabrică producem acum doar tramvaie. În continuare căutăm să angajăm sudori, lăcătuşi, electricieni“, au declarat pentru ZF oficiali ai fabricii Astra Vagoane Călători.

Contractul semnat în primăvara anului trecut prevede livrarea de tramvaie lungi de 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei.

Contractul pentru achiziția celor 100 de tramvaie se ridică la valoarea de 840 de milioane de lei, iar vehiculele au o garanție de șapte ani, acordată de producătorul arădean. Ele vor circula pe opt linii de tramvai din capitală, aferente a tot atâtea subcontracte.

 

Ultimele Articole