spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Ajutor francez pentru Tunisia în domeniul feroviar. Ce proiecte sunt vizate în Magreb

Trei convenții care vizează un ajutor francez pentru Tunisia, în valoare de 1,1 milioane de euro (aproximativ 4,83 milioane de dinari tunisieni) au fost semnate între Ministerul tuniaisan al Transporturilor, Societatea Națională a Căilor Ferate Tunisiene (SNCFT), societatea de transport din Tunis (TRANSTU) și Agenția Franceză pentru Dezvoltare (AFD).

ajutor francez pentru Tunisia trenuri anulate în Tunisia

”Aceste convenții se înscriu în cadrul stabilirii unei noi cooperări între minister și AFD pentru utilizarea Fondurilor de expertiză tehnicxă și de schimburi de experiență (FEXTE 2), care se va întinde pe durata a doi ani”, a declarat ministrul tunisian al Transporturilor, Hichem Ben Ahmed, cu prilejul ceremoniei de semnare a convențiilor. Cu o valoare de 250.000 de euro, prima convenție vizează realizarea de studii în domeniul transportului inteligent și al securității rutiere, a explicat Ben Ahmed, citat de french.people.cn.

Ajutor francez pentru Tunisia în domeniul transportului urban

A doua convenție, în valoare de 700.000 de euro, vizează susținerea punerii în exploatare a noii linii a proiectului de rețea feroviară (RFR) cu ajutorul tehnic al Regiei autonome franceze pentru transporturile pariziene (RATP), potrivit președintelui director general al SNCFT, Fraj Ali. ”Este vorba de asigurarea sprijinului în materie de reglementare și de proceduri pentru acțiunile de formare profesională pentru viitorii angajați ai proiectului RFR”, a continuat el.

În ceea ce privește ultima convenție, cu o valoare de 150.000 de euro, semnată între TRANSTU și RATP, ea are ca obiectiv întărirea capacităților TRANSTU pe mai multe paliere: asigurarea gestionării, exploatării și coordonării între rețeaua de autobuze și cea de metrou ușor și de a garanta securitatea rutieră, a ținut să precizeze directorul TRANSTU, Anis Melloulchi.

Ultimele Articole