spot_img
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
spot_img

A fost emis agrementul AFER pentru tramvaiul Bozankaya de la Timișoara

A fost emis agrementul AFER pentru tramvaiul Bozankaya de la Timișoara, a anunțat noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a adus sâmbătă documentele la Timișoara.

Primul tramvai nou produs în Turcia a ajuns în Timișoara la sfârșitul lunii iunie și a fost testat până în toamnă. Dosarul pentru omologare a fost trimis la mijlocul lunii octombrie la AFER, iar acum a venit și agrementul.

„Citisem înainte de a fi ministru că e o mare discuție cu un tramvai omologat. I-am întrebat pe colegii mei de acolo, o să transmit această omologare la tramvaie pe care am adus-o ieri de la Ministerul Transporturilor, astfel încât să nu stea acel tramvai deoparte. Deci e omologat, asta ca să închidem o problemă”, a declarat Sorin Grindeanu, la Timișoara, în prima vizită în calitate de ministru al Transporturilor, citat de site-ul Timiș Online.

Agrementul AFER pentru tramvaiul Bozankaya, predat de Grindeanu… șefului de la Drumuri

Sorin Grindeanu a anunțat că nu a știut pe cine să sune, așa că l-a sunat pe Culiță Chiș, șeful Direcției de Drumuri din Primăria Timișoara, să îi predea agrementul de la AFER.

Acest lucru înseamnă că STPT va putea să introducă tramvaiul în circulație. Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, după ce a obținut agrementul, mijlocul de transport pe șine va fi livrat către STPT, un pas birocratic, iar societatea de transport va trebui să facă unele teste înainte de a-l recepționa.

Primăria Timișoara cumpără, cu fonduri europene, 21 de tramvaie de la firma Bozankaya. O garnitură costă 11,58 de milioane de lei, are aproape 30 de metri lungime și o capacitate de 200 de călători.

Ultimele Articole