spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

VIDEO Aglomerație în tren pe ruta Brașov-București. Regulile de distanțare, ignorate

Aglomerație în tren, în ciuda regulilor de distanțare socială impuse de starea de alertă în contextul pandemiei de coronavirus de tip nou.

Asta s-a întâmplat sâmbătă seara în trenul RE 3012, operat de CFR Călători, care circula pe ruta Brașov-București Nord (sosire 22,25).

Imagini prezentate de postul TV Digi 24 arată că sunt foarte mulți călători care stau pe scaune unul lângă altul și mulți nu poartă măști, existând riscul unei contaminări, în eventualitatea că ar exista persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Aglomerație în tren

UPDATE Aglomerație în tren. Reacția CFR Călători

Adrian Vlaicu, șeful Oficiului de Marketing al CFR Călători, a comentat sâmbătă seara la Digi24 imaginile surprinse într-un tren regio Brașov-București, în care foarte mulți călători – unii, persoane în vârstă – stau pe scaune unul lângă altul și mulți nu poartă măști.

„La acest tren, nivelul de rezervare este de 180 de locuri la peste 400 de locuri oferite. Ceilalți călători probabil că au abonamente sau pur și simplu s-au urcat în tren. În această situație, discutăm de o problemă generală. CFR Călători face filtre la urcarea în tren, deci verifică în capetele de secție, acolo unde are personal, verifică legalitatea călătoriei, existența biletului și a rezervării. În funcție de acestea, noi facem și suplimentările operativ ale trenurilor în circulație, pentru a putea oferi cât mai multe locuri tuturor persoanelor care accesează trenul respectiv. Mai există o situație: acei călători care fac parte dintr-o familie, care oricum nu poartă mască în casă, și ceilalți călători care lucrează împreună și nu au această mască de protecție, aceștia s-au grupat și sunt împreună în grupuri în tren. În rest, în aceste situații, păstrarea distanței sociale ține de nivelul de conștiență al fiecărui călător, al fiecărui om care este în acel tren. CFR Călători poate face filtre, repet, în zonele unde are personal, la urcare, care să verifice existența locului, existența rezervării, dar mai mult, în momentul în care avem de-a face cu un tren regio care oprește în orice haltă și călătorii respectivi nu se duc să-și ia rezervare, noi nu avem nicio informație despre câți oameni se urcă în trenul respectiv”, a spus oficialul CFR.

„Iar personalul CFR Călători, în afară de verificarea legitimațiilor de călătorie și faptul că li se atrage atenția de fiecare dată să poarte masca în mod corespunzător, astfel încât să-i protejeze și pe ceilalți, să se protejeze și ei, mai mult acești oameni, personalul CFR Călători, nu pot să facă pentru călători, nu au competențe”, a subliniat Adrian Vlaicu.

Aglomerație în tren. Mulți călători nu purtau măști

Conform regulilor în vigoare, ar trebui ca între călători să existe un scaun liber. Trenul s-a aglomerat în momentul în care a trecut prin stațiunile montane.

În momentul în care s-a făcut controlul biletelor, conductorul nu le-a atras atenția călătorilor să poarte mască. Mulți aveau mască, dar o țineau sub bărbie, relatează jurnalistul Digi24.

Ultimele Articole