VIDEO Aglomerație în gările din Londra înainte de lockdown-ul anunțat de Boris Johnson

20 decembrie 2020

A fost foarte mare aglomerație în gările din Londra, după ce premierul Boris Johnson a anunțat intrarea în lockdown a capitalei britanice.

aglomerație în gările din Londra

“Cu inima grea trebuie să vă spun că nu putem continua planurile de Crăciun aşa cum erau. Consider sincer că nu există altă alternativă”, a spus Boris Johnson sâmbătă seara.

Premierul a anunţat că Londra şi alte regiuni din sud-estul Angliei – aproximativ o treime din populaţia Angliei, care până acum se aflau în zona a treia de risc, vor fi incluse într-o nouă zonă, 4. Locuitorii din zona respectivă de risc trebuie să nu îşi părăsească locuinţele, excepţie făcând deplasările esenţiale. Magazinele neesenţiale se vor închide, iar activităţile de relaxare şi distracţie în aer liber vor fi interzise. Întâlnirile cu alte persoane în aer liber vor fi limitate, astfel că fiecare om se poate întîlni cu o singură persoană.

Persoanelor din zona 4 le vor fi interzise reunirile cu alte persoane în perioada Crăciunului. Toţi ceilalţi englezi îşi vor putea vedea prietenii şi rudele doar o zi. Planurile iniţiale erau de o relaxare de cinci zile a restricţiilor. Noile reguli au intrat în vigoare la miezul nopţii.

Aglomerație în gările din Londra. Au fost trimiși mai mulți polițiști în trenuri

Ministerul Transporturilor de la Londra a anunțat că au fost mobilizați mai mulți polițiști în trenuri, în condițiile în care mai mulți londonezi au încercat să ”fugă” din oraș, înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții.

Autoritățile i-au îndemnat pe cetățeni să rămână acasă și să nu călătorească, informează The Independent. Avertizările au venit la o zi după ce trenurile care au plecat din sudul Marii Britanii au fost supraaglomerate, situație în care nici nu a mai fost vorba de distanțare fizică.

Biletele de tren s-au vândut ca pâinea caldă, iar după ora 19,00 nu au mai fost locuri disponibile la garniturile programate să plece din mai multe gări londoneze, printre care Paddington, Kings Cross și Euston.