spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Agenția Feroviară Europeană a emis prima sa autorizație, valabilă în toată Europa

sediul Agenției Feroviare Europene din Franța

Agenția Feroviară Europeană (ERA) a emis prima sa autorizație valabilă în toată Europa, la trei săptămâni de la momentul la care a devenit entitatea europeană de autorizare pentru transporturile feroviare.

”ERA a reușit să ia decizia de autorizare a conformității în interiorul perioadei legale, de patru săptămâni”, a spus luni Thierry Breyne, șef al diviziei de autorizări ERA. Decizia  de autorizare a privit un ansamblu de 30 de vagoane de marfă pentru operare în toate țările europene.

În primele două săptămâni ERA a primit mai mult de 30 de cereri de autorizare a vehiculelor și două cereri privind certificarea de siguranță.

Agenția Feroviară Europeană a primit noi competențe începând cu data de 16 iunie 2019, în urma adoptării celui de-al patrulea pachet feroviar din mai 2016. A existat o perioadă de transpunere de trei ani pentru statele membre.

“Pilonul tehnic” al celui de-al patrulea pachet feroviar conferă ERA un rol-cheie în asigurarea implementării legislației feroviare europene. ERA va autoriza vehiculele care operează la frontierele europene și va elibera certificate de siguranță (certificate de siguranță unice) valabile în mai multe țări ale UE. De asemenea, se va asigura că orice proiect ERTMS de cale ferată implementat este interoperabil.

Cei care doresc să facă o cerere de autorizare a vehiculului sau un certificat de siguranță unică pot utiliza instrumentul „One-Stop Shop” (Ghișeul Unic) care este în vigoare din februarie 2019. Depunerea se poate face începând cu data de 16 iunie.

În decembrie 2018, nouă țări au informat Comisia Europeană că vor transpune în legislația națională detaliile celui de-al patrulea pachet feroviar și vor pune în aplicare noul sistem până la 16 iunie 2019. Acestea sunt: ​​Bulgaria, Finlanda, Franța, Grecia, Italia, Olanda, România și Slovenia.

Ultimele Articole