spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Agenția Feroviară a UE primește puteri sporite

Agenția Feroviară Europeană va primi noi competențe începând cu data de 16 iunie 2019, în urma adoptării celui de-al patrulea pachet feroviar din mai 2016. A existat o perioadă de transpunere de trei ani pentru statele membre.

„Pilonul tehnic” al celui de-al patrulea pachet feroviar conferă ERA un rol-cheie în asigurarea implementării legislației feroviare europene, potrivit railway-news.com.

ERA va autoriza vehiculele care operează la frontierele europene și va elibera certificate de siguranță (certificate de siguranță unice) valabile în mai multe țări ale UE. De asemenea, se va asigura că orice proiect ERTMS de cale ferată implementat este interoperabil.

Cei care doresc să facă o cerere de autorizare a vehiculului sau un certificat de siguranță unică pot utiliza instrumentul „One-Stop Shop” (Ghișeul Unic) care este în vigoare din februarie 2019. Depunerea se poate face începând cu data de 16 iunie.

Al patrulea pachet feroviar: țările cu implementare

În decembrie 2018, nouă țări au informat Comisia Europeană că vor transpune în legislația națională detaliile celui de-al patrulea pachet feroviar și vor pune în aplicare noul sistem până la 16 iunie 2019. Acestea sunt: ​​Bulgaria, Finlanda, Franța, Grecia, Italia, Olanda, România și Slovenia.

Ultimele Articole