spot_img
sâmbătă, iulie 2, 2022
spot_img

Agenția feroviară a UE face recomandări după accidentul din Danemarca

Foto: Michael Bager, thelocal.dk

Agenția Uniunii Europene pentru Căi Ferate (AECF) a decis adoptarea unui plan de acțiune menit să preîntâmpine în viitor accidente precum cel de la începutul acestui an, în Danemarca, când obiecte căzute din un tren de marfă au lovit un tren de pasageri, incident în urma căruia au murit șase persoane, alte 16 fiind rănite.

Potrivit unui comunicat de presă remis marți de către Agenție, firmele de cale ferată din România sunt angajați pentru a menține calea ferată cel mai sigur mod de transport terestru.

Privitor la accidentul din 2 ianuarie din zona Belt Bridge, constatări intermediare din partea Organismului Național de Investigare din Danemarca au arătat că semi-trailerele (trailere fără axa din față) nu pot fi asigurate suficient împotriva mișcării când sunt transportate pe vagoane platformă. Mai precis problemele privesc mecanismul care asigură blocarea clemei de fixare în cârlig (vezi foto).

Organismul de investigații al Danemarcei a emis și o alertă în acest sens. La rândul ei, Autoritatea Națională de Siguranță din Danemarca a notificat o cerere de lansare a unui proceduri urgențe în Secretariatul Agenției Europene. Acesta a convenit înființarea unui grup operativ organizat de AECF.

Agenția feroviară a UE face recomandări. Măsuri după accident

Măsurile urmăresc să asigure întreținerea corespunzătoare a cârligului și, în special, a mecanismului de blocare a știftului, poziționarea corectă a semiremorcilor pe vagoane și închiderea verticală a știftului basculant al semiremorcilor.

Măsurile se găsesc pe site-ul Agenției Europene a Căilor Ferate și vor fi distribuite tuturor actorilor implicați în transportul semiremorcilor pe vagoane platformă.

Potrivit presei daneze, în data de 2 ianuarie un tren de pasageri s-a ciocnit cu obiecte care au căzut dintr-un tren de marfă care transporta produse ale companiei Carlsberg. În accident au murit șase persoane iar alte 16 au fost rănite.

Ultimele Articole