spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

Agentia de Investigare Feroviara Romana face noi angajari

S-a decis suplimentarea posturilor având în vedere trendul crescator al accidentelor pe infrastructura de  transport feroviar

Ministerul Transporturilor a publicat online pe 28 martie un proiect de Hotarare a Guvernului pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 21/2015 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor.

Documentul supus spre aprobare prevede suplimentarea numarului de posturi al Ministerului Transporturilor, respectiv, de la 486 posturi la 496 posturi, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului, pentru a duce la indeplinire responsabilitatile derivate din suplimentarea functiilor delegate OIT prin Legea nr. 8/2018.

Totodata, prin actul normativ propus se are in vedere modificarea numarului maxim de posturi, prin suplimentarea acestuia, la o serie de institutii publice din subordinea MT precum Agentia de Investigare Feroviara Romana – AGIFER care va suplimenta cu 5 numarul de posturi actuale.

In cadrul AGIFER cele 5 posturi solicitate sunt necesare pentru asigurarea numărului de investigatori, având în vedere trendul crescător al accidentelor pe infrastructura de  transport feroviar şi a incidentelor produse în circulaţia trenurilor.

Modificarea numarului de posturi este necesara pentru angajarea personalului de specialitate din activitatea de baza a institutiilor, pentru activitatile noi introduse prin acte normative, pentru a asigura desfasurarea normala a activitatii si in conditii de siguranta.

Propunerile si observatiile asupra proiectului de hotarare pot fi transmise pana pe 8 aprilie.

Ultimele Articole