spot_img
sâmbătă, decembrie 4, 2021
spot_img

Omul lui Băsescu a rămas în AGA de la STB și după ce a fost reținut de procurori

Consilierul general plasat de Partidul Mișcarea Populară (PMP), fondat de fostul președinte Traian Băsescu, fost ministru al Transporturilor, în AGA de la STB figurează bine-mersi în acest post, la peste 48 de ore după ce a fost reținut de procurori pentru trafic de influență. În schimb, din AGA nu mai face parte un fost membru al CA de la CFR Marfă, care fusese numit anul trecut.

AGA de la STBMarian-Cătălin Militaru este prezent în lista celor patru reprezentanți ai Municipiului București în Adunarea Generală a Acționarilor Societății de Transport București, aflată pe site-ul operatorului de transport de suprafață din Capitală, așa cum se poate vedea în captura alăturată.

Alături de el, din AGA mai fac parte Sorin Purcărea, Florin Melciu (ambii din partea PNL) și Florin Covaci (USR). Aceștia sunt reprezentanții Municipalității București, cărora li se adaugă Ninel-Constantin Boșcu din partea Consiliului Județean Ilfov. În plus, mai sunt patru membri supleanți din partea Bucureștiului și unul din partea Ilfovului.

A dispărut din AGA de la STB fostul membru în CA de la CFR Marfă

noua AGA a STBNoua componență a AGA a STB a fost aprobată la finele lunii decembrie a anului trecut, după cum a scris la acea vreme Club Feroviar. Pe atunci, din AGA făcea parte și George Nicolaie, care în perioada 2006-2010, când miniștri ai Transporturilor au fost Gheorghe Dobre, Radu Berceanu (în două mandate), Ludovic Orban și Anca Boagiu, a fost membru în Consiliile de Administrație de la Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara și de la CFR Marfă.

Între timp, el a fost înlocuit cu colegul său de partid Florin Melciu, președintele PNL Sector 4.

Marian-Cătălin Militaru, reținut pentru trafic de influență

Marian-Cătălin Militaru, consilier general din partea PMP, Cătălin Constantin Șerpescu, consilier local la Sectorul 2 din partea aceluiași partid, și omul de afaceri Corin Romanescu, proprietarul restaurantului The President din Parcul Tei, au fost reținuți luni seara de DNA.

Dosarul în care au fost reținuți cei trei are legătură cu amplasarea unor panouri publicitare din Sectorul 2. Potrivit anchetatorilor, cei trei ar fi încercat să-l determine pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), să aprobe amplasarea a 50 până la 100 de panouri publicitare, promițându-i în schimb sprijin politic.

Telenovelă cu panouri publicitare și locuri de muncă la stat

furt de componente feroviare furt de cabluri la CFR Șoferul care a împușcat un vatman furt de la calea ferată furturi de la calea ferată viol în Gara Ivești”La data de 25.10.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor: M.M.C. – consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti sub aspectul infracţiunii de trafic de influenţă, Ş.C.C. – consilier în cadrul Consiliului Local Sector 2 sub aspectul infracţiunii de instigare la trafic de influenţă şi luare de mită, respectiv R.C. sub aspectul infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă şi dare de mită”, se arată în comunicatul dat publicității de anchetatori.

Aceștia precizează că, pe 6 iulie 2021, cei trei au pretins de la primarul Sectorului 2 ca acesta să fie de acord cu emiterea actelor administrative necesare unei societăți controlate de omul de afaceri pentru amplasarea a 50-100 de panouri publicitare pe domeniu public al sectorului. În schimb, lui Radu Mihaiu i se promitea că aleșii locali ai PMP îi vor susține inițiativele pe durata actualului mandat.

”Totodată, la data de 08.09.2021 inculpatul M.M.C. (Militaru Marian Cătălin – n.red.) a pretins suplimentar de la aceeași persoană, în schimbul folosirii aceleiași influențe asupra consilierului I.F.I. (Iordache Florina-Isabela, consilier local la Sectorul 2, tot din partea PMP – n.red., pe baza listei prezente pe site-ul Primăriei Sector 2) și pentru ca acesta să voteze în același mod, ca primarul Sectorului 2 să-i găsească consilierului menționat un loc de muncă”, se mai arată în comunicatul menționat.

Anchetatorii continuă, arătând că și Marian-Cătălin Militaru ar fi dorit să obțină și pentru el un loc de muncă la stat, tot prin trafic de influență: ”Aceasta a fost o cerință proprie și suplimentară celei referitoare la exercitarea favorabilă a atribuțiilor de primar raportat la panouri”.

”Oferta” consilierilor PMP nu se oprea în viitorul imediat, ci erau și aspecte legate de alegerile din 2024, pentru care i-au promis sprijin actualului primar al Sectorului 2. Evident, cu condiția ca acesta să aprobe panourile omului de afaceri, pe care ar fi urmat să fie găzduite și mesajele sale electorale.

Cercetările în acest caz au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcția Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov cu sprijinul tehnic al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Operaţii.

Club Feroviar i-a cerut un punct de vedere viceprimarului general (PNL) însărcinat cu Transporturile Stelian Bujduveanu, pe care l-a întrebat dacă Marian-Cătălin Militaru va fi suspendat/înlocuit din AGA de la STB. Până la ora publicării acestui articol nu am primit niciun răspuns. În măsura în care el ne va parveni, îl vom insera în cadrul articolului.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole