vineri, februarie 16, 2024
spot_img

AFER și ERA semnează Memorandum de Cooperare

11.05.2016România a semnat, la 11 mai, Memorandumul de cooperare între Autoritatea Feroviară Română (AFER) și Agenția Europeană a Căilor Ferate (ERA) privind implementarea pilonului tehnic din Pachetul IV Feroviar. Prin urmare, România intră în grupul primelor 5 state din Uniunea Europeană, alături de Marea Britanie, Ungaria, Germania, Belgia și Franța, care fac acest pas.

În cadrul întrevederii dintre Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, și Josef Doppelbauer, directorul executiv al Agenției Europene a Căilor Ferate, principalele teme discutate au fost restructurarea şi modernizarea Autorității Feroviare Române în linie cu ultimele prevederi europene, precum și aprobarea recentă a Pachetului IV European Feroviar.

Restructurarea AFER va facilita implementarea normelor europene ce decurg din Pachetul IV Feroviar. În acest fel, va exista cadrul legal pentru simplificarea și favorizarea activităților operatorilor și furnizorilor feroviari. În plus, va fi înființat un Organism de Reglementare și Strategie (reformă) Feroviară.
România va fi ințiator și partener al proiectelor comune ale Uniunii Internaționale a Căilor Ferate (UIC) și ale Agenției Europene a Căilor Ferate (ERA) pentru a dezvolta soluții competitive pentru calea ferată.

Proiectul SATLOC urmărește o soluție optimă prin care navigarea în România pe satelit să devină principalul sistem de localizare sigură a trenurilor pe liniile cu trafic redus și a liniilor regionale.
Prin proiectul PRINCE (PRogram INtern de CEntralizare), iniţiat de către România, va crește eficiența stațiilor cu productivitate scăzută. Proiectul poate fi valorificat ulterior, pe plan extern, la maturizarea soluției.

Ultimele Articole